Satser 900 milliarder på elbil-utvikling

Volkswagen girer opp, men får sterk konkurranse fremover.

NÅ GJELDER DET: VW-gruppen og CEO Herbert Diess girer opp satsingen på elbiler. Foto: NTB
NÅ GJELDER DET: VW-gruppen og CEO Herbert Diess girer opp satsingen på elbiler. Foto: NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): Verdens nest største bilprodusent, Volkswagen, har nettopp annonsert at de vil øke investeringene i elektriske kjøretøy og digitalisering, til 89 milliarder euro i løpet av de neste fem årene. Summen tilsvarer rundt 900 milliarder kroner.

Økte andelen

Totalt investerer selskapet totalt 159 milliarder euro i utviklingen av fremtidige kjøretøy, i perioden. 56 prosent av summen er dedikert elbiler, mot tidligere annonserte planer om 50 prosent.

Bilprodusenten regner med at én av fire biler som blir solgt i 2026 vil ha elektrisk motor.

Volkswagen-gruppen er svært ambisiøse i sine målsetninger for elbilproduksjon i tiden framover. Fram mot 2030 planlegger de å produsere 29 millioner elektriske biler, fordelt på hele 74 modeller.

Målet er at de bare skal selge elbiler i Europa fra 2035.

Den økte investering vil også bidra til åpningen av seks nye batterifabrikker i samarbeid med andre selskaper. Digitaliseringen av kjøretøyene og konsernets omlegging vil koste ytterligere 30 milliarder euro.

Fullt el-fokus i bransjen

Den siste tiden har store bilprodusenter over hele verden kunngjort mål om å gradvis å fase ut fossildrevne kjøretøyer for å møte nye klimamål.

Toyota meldte for eksempel nylig om at de har som mål kun å selge nullutslippsbiler i Europa fra 2035, og planlegger å lansere 15 nye, helelektriske modeller innen 2025.

Nissan planlegger 23 nye elbiler innen 2030, og skal bruke 160 milliarder kroner på utvikling av disse de neste fem årene.

Nylig gikk også Peugeot ut og sa at de kun skal ha elbiler i sitt sortiment for Europa, allerede i 2030. Det samme lover Mercedes-Benz, Volvo og Ford. Opel er enda mer offensive - de har ambisjoner om å bli helelektriske allerede i 2028.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.