Tesla-salget:

Satte kvartalsrekord

Men det er spesielt to av modellene som står for nesten alt salget.

REKORDSALG: Tesla solgte 11 prosent flere biler forrige kvartal sammenlignet med rekorden fra første kvartal i år. Foto: Tesla
REKORDSALG: Tesla solgte 11 prosent flere biler forrige kvartal sammenlignet med rekorden fra første kvartal i år. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Søndag kunne Tesla melde om ny rekord i antall solgte biler på ett kvartal. I kvartalet som varte fra 1. juli til 30. september leverte den amerikanske produsenten hele 343 830 biler.

Det er ny rekord – 11 prosent høyere enn salgstallene fra første kvartal, og drøye 40 prosent over samme kvartal i fjor.

Mest Model 3 og Y

Det er de to ferskeste modellene som står for mesteparten av salget. Mens drøye 325 000 (94,6 prosent) av de solgte bilene var enten en Model 3 eller Y , var det snaue 19 000 av de solgte bilene som var en Model S eller X.

Ikke alle bilene som ble produsert ble solgt. I det samme kvartalet produserte Tesla 365 923 biler, som altså betyr at drøye 6 prosent av de produserte bilene ikke fikk en eier.

Det er logistikken rundt transport og levering av bilene som får skylden for dette avviket, der mange biler ikke har kommet frem til kjøperen ennå.

Slik er tallene i Norge

I tredje kvartal var Tesla Model Y den mest solgte bilen her i Norge, med 3449 registreringer, viser tall fra elbilstatistikk.no. Model 3 stod for 1123 registreringer i samme tidsrom og er da den 5. mest populære bilen i 3. kvartal.

Heller ikke i Norge står Model X og S for særlig stor andel av salget. I 3. kvartal ble det registrert én Model X og ingen Model S. Hittil i år har registreringstallene for disse to modellene vært henholdsvis 4 og 14 eksemplarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.