Varsler ny elektrisk VW Golf

Se hva som gjenoppstår!

Hvis du trodde at ID.3 skulle erstatte klassikeren, må du tro om igjen. Elektrisk Golf gjenoppstår, og blir en del av den elektriske ID.-familien.

8. GENERASJON: Volkswagen produserer ikke lenger e-Golf, men nå varsler sjefen sjøl at Golf kommer tilbake som et medlem av ID.-familien. Foto: VW
8. GENERASJON: Volkswagen produserer ikke lenger e-Golf, men nå varsler sjefen sjøl at Golf kommer tilbake som et medlem av ID.-familien. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Volkswagen Golf er mer enn bare en bilmodell; den har gitt navn til en hel klasse biler, og har vært en ubestridt suksess siden første bil rullet ut fra fabrikkene i 1974. Totalt er det blitt produsert og solgt rundt 30 millioner eksemplarer av modellen, som gjør den til den tredje mest solgte bil gjennom tidene.

- Galskap å droppe Golf

Bilen produseres fortsatt med forbrenningsmotor, og har nå kommet til åttende generasjon. Den har også solgt i bøtter og spann i Norge i elektrisk utgave, men da Volkswagen lanserte ID.3 i 2020 og produksjonen av e-Golf ble avsluttet, trodde de fleste at Golf-merkevaren sang på siste verset.

Dette blir nå tilbakevist på det sterkeste av VW-sjefen sjøl, Thomas Schafer.

- Vi eier ikoniske merkenavn som Golf og GTI. Det ville være galskap å la dem dø og forsvinne. Vi vil holde oss til ID.-familien, men vil bake inn ikoniske modellnavn, sier han til Autocar, og hinter dermed at vi i fremtiden vil se en egen Volkswagen ID. Golf.

Som kjent har VW allerede vekket den klassiske folkevognbussen til live i elektrisk versjon, og kalt den ID. Buzz.

Plass til begge modellene

Schafer gjorde det klar at Golf ikke vil komme tilbake som noen erstatning for ID.3, og at bilene kommer til å eksistere ved siden av hverandre.

- ID.3 var aldri ment som noen erstatter for Golf. Det var mer en erstatter for Golf Plus, sier Scafer.

Når vi vil se en ny elektrisk Golf, er imidlertid uklart. Dagens åttende Golf-generasjon er tenkt produsert til 2027-28, og en ny, elektrisk Golf vil med all sannsynlighet kun komme i helelektrisk utgave basert på elbilplattform, gitt Volkswagens ambisiøse planer om elektrifisering av porteføljen, noe du blant annet kan lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.