Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.
(Elbil24:) Rimac er for mange et ukjent kapittel i bilverdenen, men det lille selskapet fra Kroatia har gjort store ting, lenge før de har kommet med noen storselgere av noen biler. Og det er ikke dagligdagse biler de jobber med til daglig, men supersportsbiler av hefitigste sort.
I den senere tid har Rimac jobbet beinhardt med elektrifisiering, og har faktisk et samarbeid med blant annet Porsche og flere andre kjente bilprodudenter.
Også supermodellen Pininfarina Battista har fått bistand fra Rimac for å lage deres superbil til 25 millioner kroner.

Fullades på ni minutter, har 2000 hester og gjør 0-300 km/t på ni sekunder
Rett i veggen
Rimac C_Two, deres egen fullblods og fullelektriske supersportsbil ble første gang vist på bilmessen i Geneve i 2018, og i 2021 skal den i produksjon. Det betyr at de for tiden går gjennom en rekke tester, deriblant sikkerhetstester. Bilen skal antagelig innom Euro NCAP for de offisielle kollusjonstestene på sikt også, men før det gjør Rimac sine egne tester. I videoen over kan du se hvordan det går.
Bilen dunder inn i veggen, uten bistand av bremser i forkant. Hundrevis av målepunkter forteller deretter ingeniørene hvordan det gikk.

En av de obligatoriske testene gjøres i 56 km/t, med 40 prosent offset. Dette simulerer en front mot front kollisjon, der 40 prosent av frontene treffer hverandre. Det går mildt sagt så karbondelene spruter, men bilen gir tilfredsstillende svar.

Disse 40 elbilene kommer i 2021
Ikke den eneste
Faktisk er det ikke bare denne ene de ødelegger på denne måten. Til nå har Rimac laget 13 prototyper og fem forseriebiler, som nærmest er som produksjonsbiler å regne. Av disse totalt 18 bilene, skal 11 ødelegges gjennom kollisjonstester.
Rimac C-Two er som sagt en fullelektrisk sportsbil med 1.914 hestekrefter og et dreiemoment på 2.300 Nm. Den gjør sprinten til 100 km/t på 1,85 sekunder og har en toppfart på 412 km/t.
I mange år ble det tweaket og justert på bensinbiler for å få de til å yte bedre. Det ble tatt i bruk lystgass, sære utvekslinger, og alskens midler for å få bilene til å gå et tiendel raskere. Så kom elbilen, og alt av biler med forbrenningsmotor var parkert. Aksellerasjoner ned på 3 og 4-tallet ble nærmest det vandlige, og lavt tyngdepunkt var ikke lenger bare et begrep, men en selvfølge, ettersom det meste av vekten nå ligger på høyde med hjulnavene.
Foreløpig er elbilene tunge, men dette vil bedres på sikt, når energitettheten i batteriene økes.
Fremtiden ser med andre ord lys ut, ikke bare for den kjøreglade bilentusiasten, men også for moder jord. Det kan vi takke selskaper som Rimac for, for du kommer garantert til å høre mer fra dem i fremtiden.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.