Ionity:

Senker prisene på lynlading

Lavere priser både for abonnenter og drop-in-kunder, og abonnementsprisen halveres.

BLIR BILLIGERE: Ionity har senket prisen på lynlading for andre gang på et halvt år. Foto: Pål Joakim Pollen
BLIR BILLIGERE: Ionity har senket prisen på lynlading for andre gang på et halvt år. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det gikk svært lang tid før Ionity senket prisene fra sine opprinnelige 8,40 kroner og ned til 6,99 kroner for drop-in-kunder i august i fjor.

Nå har selskapet nok en gang valgt å senke prisene – for den som ikke har Ionity-abonnement er kWh-prisen nå en krone billigere, eller da 5,99 kroner.

Halverer abonnementsprisen

For de som har et såkalt Passport-abonnement, senkes prisen også med ei krone – den nye prisen er nå 3,82 kroner per kWh.

Samtidig gjør Ionity det mer attraktivt å tegne et abonnement på deres Passport-tjeneste. I forrige runde ble den dyrere, men da uten bindingstiden på 12 måneder. Den er fortsatt fraværende, og månedsprisen senkes fra 130 til 65 kroner, altså en halvering av prisen.

Jan H. Ihle fra Ionity gir tips til hvordan du skal få en best mulig opplevelse ved lynlading. Vis mer

Regnestykket blir da at man sparer 2,17 kroner per kWh dersom man har et abonnement, og at man da må lade minst 30 kWh i måneden for å spare inn abonnementsprisen. Tidligere måtte man lade det dobbelte for at det skulle lønne seg med Passport-abonnement.

Ikke bare i Norge

Ladenettverket har også senket prisene i Sverige, Danmark og Østerrike.

I Sverige koster det 7,40 svenske kroner per kWh for drop-in og 5,14 med abonnement. I Danmark er prisene henholdsvis 5,27 og 3,78 danske kroner (8,06/5,78 norske) og i Østerrike 0,69/0,49 euro (7,87/5,59 norske kroner) ifølge selskapets nettsider.

Med andre ord er ladinga hos Ionity en god del billigere i Norge enn i våre naboland.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.