Elbilsalget 2022

Sjekk den utviklingen!

Ferske tall viser at Norge holder stø kurs mot fossilfritt bilsalg i 2025.

RÅTT PARTI: Grafen viser drivlinjen på nyregistrerte biler de siste årene. Så sent som i 2015 dominerte diesel. I dag er situasjonen en helt annen. Graf: Statens Vegvesen
RÅTT PARTI: Grafen viser drivlinjen på nyregistrerte biler de siste årene. Så sent som i 2015 dominerte diesel. I dag er situasjonen en helt annen. Graf: Statens Vegvesen Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

77,8 prosent av alle personbilene som ble registrert fra 1. januar til 1. juli i år, er nullutslippskjøretøy. Også andelen tyngre nullutslippskjøretøy øker.

Det viser tall fra Statens vegvesen.

Markant økning

I hele 2021 var andelen førstegangsregistrerte personbiler som var nullutslippskjøretøy 63,4 prosent.

Når det gjelder lette varebiler går 28,2 prosent av årets førstegangsregistrerte kjøretøy på elektrisitet. Dette er en økning på 12,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Vegvesenet regner helelektriske og hydrogendrevne biler som nullutslippskjøretøy. For bybusser inkluderer de også gassdrevne busser.

Ingen tegn til utflating

17,7 prosent av den totale personbilparken i Norge er nå batteri- eller hydrogendrevet. Av en bilpark på 2.922.204 personbiler utgjør det 516.279 utslippsfrie. Som du ser av grafene øverst, har andelen nyregistrerte nullutslippsbiler økt svært raskt de siste årene, og det er ikke noe som tyder på en utflating eller tilbakegang.

Norske myndigheter har som mål om at alt av nybilregistreringer i 2025, skal være nullutslippsbiler. Den siste tiden har flere uttrykt bekymring for at vi ikke skal nå målet, blant annet med tanke på innføringen av moms på dyrere elbiler fra nyttår. Det kan du blant annet lese mer om i saken under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.