Elektrisk minibuss:

Sjekk denne: Volvo avslørte planer om helt ny modell

Volvo bekrefter at de kommer med en egen versjon av Geelys elektriske minibuss Zeekr.

Tro kopi eller veldig lik? På bildet ser du den elektriske minibussen Zeekr 009. Nå skal Volvo lage en liknende bil - produsert på samme plattform. Foto: Zeekr.
Tro kopi eller veldig lik? På bildet ser du den elektriske minibussen Zeekr 009. Nå skal Volvo lage en liknende bil - produsert på samme plattform. Foto: Zeekr. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Flere svenske nettsider melder at Volvo vil komme med en elektrisk minibuss i løpet av 2023.

Minibussen skal ifølge svenskene være luksuriøs, og den blir dessuten Volvos første elektriske bil i MPV-segmentet. MPV står for Multi-Purpose Vehicle.

Volvo eies av kinesiske Geely, som også eier Polestar og Zeekr. Sistnevnte har en minibuss ved navn Zeekr 009, en modell som faktisk hadde produksjonsstart nå i starten av januar.

Bygges på samme plattform

Den kinesiske Volvo-sjefen Quin Peiji fortalte om MPV-planene under en pressekonferanse i helgen. Der ble det klart at det totalt planlegges for fire elektriske modeller.

Minibussen er den ene, mens allerede annonserte EX90 er en annen. Denne vil også kompletteres av luksusversjon kalt EX90 Excellence.

Den fjerde modellen ser ut til å være en liten SUV. Ifølge svenske Altomelbil er det her snakk om den kommende elbilen EX30.

Det svenske nettstedet viser til til Car News China, som igjen skriver at Volvos kommende MPV skal bygges på samme plattform som Zeekr 009. Det er nok mye av forklaringen bak at Volvo kan lansere modellen nå og faktisk få den ut til kundene i løpet av 2023.

  • Denne må du se!
STOR SUV: EX90 kan bestilles allerede i dag, men det er en god stund til de første bilene leveres til norske kunder. Foto: Volvo Vis mer

Enormt batteri

Den nevnte elbilplattformen kalles SEA og den har gitt Zeekr 009 et batteri på 140 kWh. Rekkevidden oppgis å være på inntil 82 mil ifølge den kinesiske CLTC-standarden, men dette tilsvarer ikke mer enn i overkant av 50 mil ifølge den europeiske WLTP-standarden.

Vi vet ikke sikkert hvor lik Volvos nye minibuss blir Zeekr 009, men alt tilsier at de blir veldig like. Derfor er det interessant å se nærmere på sistnevnte. Zeekr 009 er utstyrt med to elmotorer, kommer med 536 hestekrefter og skal klare 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

  • Her ser du flere bilder av Zeekr 009, som Volvos minibuss vil likne på:

MPV-en har en akselavstand er på hele 320,5 centimeter. Minibussen er 520,9 centimeter lang, 202,4 centimeter bred og 186,7 centimeter høy. Det betyr at den er rundt 10 centimeter bredere og høyere enn en naturlig konkurrent i Mercedes EQV.

Det snakkes om at lanseringen av Volvos kommende MPV vil skje over sommeren i Kina, med levering fra og med oktober. Hvorvidt bilen kommer til Norge, er foreløpig ukjent.

Prisene er heller ikke kjente, men Zeekr 009 har en startpris i Kina på i overkant av 700.000 norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.