Tesla åpner for alle

Sjekk synet som møtte oss på Tesla-ladestasjonen

Tydeligere bevis på at Tesla er i ferd med å åpne opp ladenettverket sitt i Norge, får du ikke.

Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): I fjor sommer varslet Elon Musk om at Tesla skal åpne sitt Supercharger-nettverk for andre elbiler. Musk fortalte at åpningen skulle skje gradvis, og at det sannsynligvis ville skje allerede høsten 2021.

Og det var nettopp det som skjedde - i Nederland.

Men fredag ble vi tipset av en leser som hadde vært innom Supercharge-stasjonen ved Nebbenes kro i Eidsvoll kommune, og vært vitne til at en Nissan e-NV 200 og en Audi e-tron var tilkoblet hver sin ladestolpe.

Elbil24 kastet seg i bilen og da vi kom fram, stod fortsatt Audi e-tron og ladet, og rett foran denne stod en BYD Tang. Akkurat idet vi plukker opp kameraet, forsvinner BYD-en av gårde.

Sjekk videoen øverst!

Vi ble stående der en stund, men e-tron-sjåføren dukket ikke opp. Vi har imidlertid sjekket skiltnummeret, og funnet ut at bilen tilhører et bilutleie-selskap i Bærum.

Dette vet vi - og tror vi

Tesla har åpnet for andre bilmerker på minst ti Supercharger-stasjoner i Nederland. Her må eiere av andre merker enn Tesla betale en høyere ladepris enn Tesla-eiere, eventuelt betale en månedsavgift for å få samme ladepris.

Tesla kontaktet Samferdselsdepartementet i høst for å forhøre seg om muligheten til å åpne ladenettverket for andre bilmerker i Norge, noe vi skrev om i starten av desember. Mye tyder nå på at de har fått godkjennelse.

Det vi har vært vitne til på Nebbenes er med stor sannsynlighet en test som gjennomføres for å sjekke kompatibilitet mot forskjellige elbil-modeller fra andre aktører enn Tesla.

OPPDATERT: Etter at saken ble publisert, har vi fått tips fra flere lesere som har sett tilsvarende testing på andre Supercharger-stasjoner i dag, deriblant i Sentrum P-hus i Oslo.

Vi vet imidlertid ikke noe om hvorvidt prismodellen i Nederland også vil gjelde i Norge, men det ville i så fall ikke vært noen stor overraskelse. Det samme gjelder trolig også for utrulling, altså at bare et avgrenset antall stasjoner åpnes i starten.

Ingen kommentar

Tesla Norge vil enn så lenge ikke kommentere åpningen eller si noe om hva som er planene for åpning av ladenettverket i Norge.

Elbil24 kommer tilbake med mer så snart vi får flere opplysninger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.