Galaxy

Sjekk ut Volvos nye søsken

Geely lanserer nytt premium-merke. De første bilene skal være klare allerede i år.

Teaser-video som skal viser elbil-konseptet Galaxy Light. Video: Geely Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Geely Auto Group er kanskje et ukjent navn for de fleste, men dette er faktisk selskapet som står bak både Volvo, Polestar og Lotus, Smart (sammen med Mercedes-Benz), i tillegg til flere andre bilmerker som foreløpig kun er tilgjengelige i andre markeder.

Det kinesiske selskapet solgte faktisk 2,4 millioner biler i 2020, og med sine 80.000 ansatte, er dette definitivt en betydelig aktør på bilmarkedet.

Selskapet satser stort på Europa, og senere i år kommer også biler under egen merkevare til Norge. Geely Geometry C er første modell ut, en kompakt suv/crossover som vil få attraktive priser.

Lanserer nytt premium-merke

Men Geely har også andre ting på gang, deriblant premium-merket Galaxy. Planen er å lansere hele sju biler under merket innen 2025, de tre første er planlagt allerede i år.

Minst en av de første er elektrisk, og har fått navnet Galaxy E8, skriver blant andre Motor1.com. Ifølge samme kilde er bilene i første omgang myntet på Kina, og den nevnte Galaxy E8 er planlagt lansert i fjerde kvartal i år.

Foreløpig har ikke Geely vist offisielle bilder av Galaxy E8, men en rekke kilder hevder at det blir en sportslig coupé som bygger på konseptbilen Galaxy Light. Allerede i 2022 slapp de en teaser-video som viste bilen, der det framkommer at bilen vil slippes i 2023 (se øverst)

Her har vi samlet noen bilder av konseptbilen:

Ifølge Carnewschina skal bilen være meget aerodynamisk, og ha en luftmotstandskoeffisient (CD) på svært lave 0,19. Hvis det stemmer, vil den plassere seg helt i toppen blant elbiler med lavest luftmotstand.

Den skal ellers være utstyrt med en rekke sensorer, lidar og en rekke teknologiske nyvinninger, inkludert kommunikasjon gjennom Geelys eget, planlagte satellittsystem.

Utover dette er det foreløpig lite konkret vi kan melde. Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.