Kansellere elbil-kjøp

- Sjekk vilkårene i kontrakten

Elbilmoms kommer fra nyttår. Samtidig venter mange på biler som ikke kan leveres før i 2023. Kan disse bryte kontrakten dersom elbilen blir betydelig dyrere?

KAN BLI VESENTLIG DYRERE: Koster elbilen 900.000 kroner i dag, vil den kanskje koste 1.000.000 kroner over nyttår. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
KAN BLI VESENTLIG DYRERE: Koster elbilen 900.000 kroner i dag, vil den kanskje koste 1.000.000 kroner over nyttår. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24):

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å fjerne momsfritaket på elbil, og heller innføre enn tilskuddsordning som tilsvarer dagens fritak, men kun opp til 500.000 kroner. Dersom dette blir en realitet, frykter Naf at mange vil få en stor ekstraregning.

De ber kjøperne sjekke vilkårene i kontrakten. Årsaken er at det er avgiftene når du mottar bilen som gjelder – ikke da du bestilte den.

- Har du bestilt elbil og får den levert i 2023, er det lurt å sjekke vilkårene i kontrakten din, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf.

I standardkontrakten fra Norges Bilbransjeforbund står det blant annet at hvis prisen på bilen øker med mer enn 6 prosent av avtalt kontraktssum, vil kjøperen kunne gå ut av kontrakten. Dette gjelder imidlertid ikke hvis leveringstiden er avtalt med seks måneder eller mer fra kontraktstidspunktet.

- De som allerede har bestilt bil med kontraktfestet levering etter nyttår, vil derfor ikke kunne bruke dette punktet i kontrakten. Vårt råd da er å snakke med forhandleren og se om dere kan finne en god løsning, sier Sødal.

Naf oppfordrer samtidig bilbransjen til å komme kundene i møte dersom de tar kontakt med bekymring rundt prisøkninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.