Sverige:

Sjokkerende syn for elbilister

Ladeselskap fortviler: - Vi har ikke opplevd noe liknende tidligere.

BORTE: Teslas 10 Supercharger-ladere ved et kjøpesenter utenfor Uppsala hadde alle avklipte kabler fredag kveld. Foto: Guiden om elbil/YouTube
BORTE: Teslas 10 Supercharger-ladere ved et kjøpesenter utenfor Uppsala hadde alle avklipte kabler fredag kveld. Foto: Guiden om elbil/YouTube Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Rett før helga var kabeltyver på ferde i Sverige. Mang en elbilist som skulle hurtiglade oppdaget brått at selve ladekabelen var kuttet av, der det bare fantes en liten kabelstump igjen, melder Teknikveckan.

Blant annet var ladekabelen kuttet av på samtlige av Teslas 10 Supercharger-stasjoner på Fullerö utenfor Uppsala, viser en YouTube-video fra svenske Guiden om Elbil.

Teknikveckan fikk flere rapporter utover kvelden fredag der det virker som om noen har dratt fra ladestasjon til ladestasjon mellom Stockholm og Uppsala og kuttet kabler.

- Det er kjedelig og veldig alvorlig. Vi har ikke opplevd noe liknende tidligere. Sabotasjen er anmeldt til politiet, sier svenske Vattenfall til nettstedet. Selskapet eier fire av det berørte laderne.

Det er imidlertid ikke første gang vi hører om slike tyverier. I februar i fjor ble samtlige Supercharger-kabler kuttet av på en ladestasjon i California:

Kobbersalg?

Nettstedet spekulerer i om motivasjonen for å klippe slike kabler kan være å selge kobberet i dem.

Kobberprisen ligger nå på rundt 92 kroner kiloen og er omtrent doblet siden pandemien startet våren 2020, så om man selger kobberet til en skraphandler kan man brått forvente å få 70-80 kroner kiloen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.