Statsbudsjettet 2023

Sjokkert over ny bilavgift: - Tror ikke de har forstått hva dette betyr

Regjeringen ønsker å innføre en egen vektavgift på nye biler. Det er dårlig nytt for deg som skal kjøpe elbil.

TUNGE: De fleste elbiler veier minst tre ganger mer enn den nye vektavgiftsgrensen. Det vil bety vesentlig økning i prisene. Foto: Elbil24.
TUNGE: De fleste elbiler veier minst tre ganger mer enn den nye vektavgiftsgrensen. Det vil bety vesentlig økning i prisene. Foto: Elbil24. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Som ventet står regjeringen fast på sitt forslag om å innføre moms på elbil fra nyttår i sitt forslag til statsbudsjett. I praksis blir det moms på beløpet som overstiger 500.000 kroner. For billigere biler, blir det fortsatt mulig å kjøpe bilen momsfritt.

Vil innføre vektavgift på mange tusen kroner

Det som kanskje kom som den største overraskelsen, er forslaget om å innføre ny vektavgift på alle biler. Veier bilen over 500 kilo (noe alle biler gjør), vil regjeringen innføre en ny avgift på 12 kroner og 50 øre pr kilo som overstiger dette.

Det betyr for eksempel at en Audi e-tron 55, en av Norges aller mest populære elbiler, med en vekt på 2572 kilo, vil få en ekstra avgift ved registrering på 25.900 kroner.

De fleste elbiler, med sine store og tunge batteripakker, veier vesentlig mer enn en tilsvarende stor bil med diesel- eller bensinmotor. Den nye avgiften vil dermed ramme elbilene i større grad enn forurensende fossilbiler.

Dette har allerede satt sinnene i kok i elbilmiljøene.

- Tror ikke de har forstått hva dette betyr

- Nye elbilkjøpere er opptatt av god rekkevidde. For å få god rekkevidde, trenger man store batterier. Store batterier er tunge, og nå skal folk straffes for å velge elbiler med god rekkevidde. Jeg tror ikke regjeringen helt har forstått hva dette vil bety for de gruppene de ønsker skal konvertere til elbil, sier en lettere sjokkert fagredaktør Fred Magne Skillebæk i Elbil24.

FAGREDAKTØR: Fred Magne Skillebæk er fagredaktør i Elbil24.
FAGREDAKTØR: Fred Magne Skillebæk er fagredaktør i Elbil24. Vis mer

Også Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i Naf, er svært kritisk.

- Det er ganske drøyt av regjeringen å foreslå en ny kjøpsavgift på elbiler, samtidig som de vil at flere skal velge elbil. Å innføre en vektavgift er i praksis en rekkeviddeavgift, fordi batteriet utgjør en stor andel av elbilens vekt. I sum er dette en dobbel avgiftsøkning på elbiler fra nyttår, fordi avgiften kommer i tillegg til moms på alt av elbiler over 500 000 kroner, uttaler han til Motor.

Norges Bilbransjeforbund (NBF) går så langt at de kaller elbilen til statsbudsjettets taper.

- Dette betyr en betydelig avgiftsøkning for elbilene. Det er godt sagt fra Naf at regjeringen kortslutter elbilsatsingen, sier kommunikasjonssjef i NBF, Egil Steinsland, til Bilbransje24.

Endelig budsjett kommer i desember

Det er viktig å understreke at dette kun er et forslag til statsbudsjett. Nå skal Stortinget behandle budsjettforslagene, og det kan bli justeringer før det endelige statsbudsjettet vedtas. Det skal skje innen 15. desember.

Fra 1. januar 2023 skal budsjettet gjennomføres, slik Stortinget har vedtatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.