Sterk vekst for Tesla

Skal ansette 100 nye medarbeidere

Den enorme salgsveksten fører til kraftig oppbemanning.

TESLA-FEBER: Hver tredje nybilregistrering i september var en Tesla. Nå oppbemanner selskapet kraftig i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TESLA-FEBER: Hver tredje nybilregistrering i september var en Tesla. Nå oppbemanner selskapet kraftig i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Tesla opplever en eventyrlig vekst i salget her i Norge. I september var hver tredje nyregistrerte bil en Tesla, selvfølgelig mye takket være store leveranser av Model Y, som var månedens desidert mest registrerte nybil.

Totalt ruller det nå mer enn 72.000 Tesla-er på norske veier. Bare i løpet av 2021 har 14.230 nye biler fra den amerikanske produsenten fått norske skilter, ifølge elbilstatistikk.no.

Ansetter 100 nye

Dette stiller naturligvis store krav til serviceapparatet. I øyeblikket søker Tesla etter rundt 100 nye medarbeidere, der de fleste er knyttet opp til servicemarkedet. Det søkes for eksempel etter hele 65 mekanikere og 25 kundemottakere, skriver bransjenettstedet Bilbransje24.

I løpet av noen måneder skal de blant annet åpne et nytt servicesenter i Steinkjer. Ifølge nettstedets beregninger har Tesla omkring 1200 ansatte i Norge, noe som plasserer dem som den femte største bilbransjeaktøren i Norge.

Endelig «hull på byllen»

Model Y er en bil enkelte kunder satte seg på venteliste for allerede i 2019, og da bilene endelig kom til landet i slutten av august, kom de i store kvanta. Samtidig er det fortsatt stor interesse for Model 3, som så langt i år er den modellen som er registrert i flest eksemplarer i Norge.

En annen årsak til den store Tesla-dominansen, er at de har vært leveringsdyktige i en periode der mange av konkurrentene sliter med å få levert ut biler, blant annet på grunn av den pågående mangelen på mikrobrikker og halvledere.

Selskapet har utviklet 19 nye programvareversjoner som gir dem større fleksibilitet i valg av komponenter, ifølge et brev sendt Tesla-aksjonærene i andre kvartal i år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.