Volvo XC40:

Skal bli merkets sikreste bil

Får nye sikkerhetssystemer og forsterket karosseri.

SIKREST: Forbrenningsversjonen av Volvo XC40 fikk toppscore da den ble kollisjonstestet i 2018. Nå lover Volvo at den elektriske versjonen skal bli enda sikrere. Foto: Euro NCAP
SIKREST: Forbrenningsversjonen av Volvo XC40 fikk toppscore da den ble kollisjonstestet i 2018. Nå lover Volvo at den elektriske versjonen skal bli enda sikrere. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Når Volvo nå satser på elbil, står sikkerhet i høysetet.

I oktober viser de fram sin første helelektriske modell, den elektriske versjonen av XC40, og de sikter på å gjøre den enda mer trafikksikker enn den fossile broren.

– Volvos sikreste bil

Volvo sier at bilen selvsagt skal møte egne sikkerhetsstandarder, som de selv vurderer å være høye. Ser vi på den fossile versjonen av XC40, så stemmer i alle fall dette.

Bilen ble i 2018 kollisjonstestet av den europeiske sikkerhetstesteren Euro NCAP, og fikk toppscore.

Volvo sier at den elektriske versjonen av XC40 skal bli enda sikrere, og en nny design skal gjøre det mulig.

Fordi bilen ikke har en tradisjonell forbrenningsmotor, har Volvo redesignet den originale XC40 og forsterket karosseristrukturene i bilen.

Se kollisjonstesten av XC40 med forbrenningsmotor fra 2018 her:

Forbrenningsversjonen av XC40 ble kollisjonstestet av Euro NCAP0 i 2018 Vis mer

I tillegg til at frontpartiet til bilen skal være forsterket, har Volvo også gjort endringer på bilens bakende. Her har den elektriske drivlinjen blitt integrert i karosseristrukturen, noe som gjør at kreftene ved en kollisjon i større grad skal distribueres vekk fra kupeen, og sørge for mindre belastning for passasjerene.

– Prinsippene rundt sikkerhet er de samme for denne bilen som det er i alle Volvo-biler. Det sitter mennesker inni og bilen må designes slik at de er trygge. Den helelektriske versjonen av XC40 blir en av de sikreste bilene Volvo noen gang har laget, sier Malin Ekholm, som leder Volvo Cars’ sikkerhetssenter.

Nytt ADAS-system

Audi sin el-SUV, e-tron, har også tidligere blitt testet av både Euro NCAP og amerikanske IIHS. I begge testene får den mye skryt for sikkerhetsteknologien og førerassistansen i bilen, og bilen ble derfor kåret til «Top Safety Pick» av det amerikanske testorganet, som første elbil noensinne.

Se IIHS sin test av Audi e-tron her.

Audi e-tron fikk årets høyeste score i kollisjonstesten. Vis mer

Også Volvo har dette som satsingsfelt.

Den elektriske XC40 har fått en ny aktiv sikkerhetsteknologi, og blir den første av merkets biler som blir utstyrt med et helt ny versjon av sikkerhetssystem kalt ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Den nye ADAS-plattformen består av en rekke radarer, kameraer og sensorer. Den er også skalerbar, som betyr at den enkelt skal kunne videreutvikles, og danner fundamentet for en framtidig introduksjon av selvkjørende teknologi fra Volvo.

Avslørte detaljer

Den batterielektriske XC40 skal vises for verden 16. oktober. Foreløpig har de avslørt utvendige designendringer, som lukket grill og en endret bakende.

De har også opplyst at bilen vil få en såkalt frunk, eller front trunk, og at den vil ha et sportslig preg.

Detaljer som rekkevidde, batterikapasitet og pris har foreløpig ikke blitt offentliggjort, men det ventes at dette vil slippes i forbindelse med verdenslanseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.