Renault 5 elektrifiseres

Skal gjenføde klassisk ikon i elektrisk utgave

Retro-bølgen ruller videre blant bilprodusentene, og Renault viser nå frem en ny Renault 5.

KONSEPTBIL: Renault har tatt med seg en konseptversjon av Renault 5, en bil som skal komme på markedet i 2022. Foto: Fred Magne Skillebæk
KONSEPTBIL: Renault har tatt med seg en konseptversjon av Renault 5, en bil som skal komme på markedet i 2022. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Volkswagen har gjort det, Fiat har gjort det, Mini har gjort det, Honda har gjort det og en rekke andre bilprodusenter søker også tilbake til sine egne røtter når de skal designe nye elbiler.

Det handler om identet og stolthet knyttet til egen fortid - men også om å skille seg fra den gemene hop.

Nostalgi-tripp

For oss som har levd en stund, vekker det noe i oss når vi ser gamle ikoner som plutselig ruller på veiene igjen, i moderne innpakning. Og kanskje er det sånne nostalgikere som undertegnede produsentene ønsker å nå med slike initiativ, når hele befolkningen om få år kun kan velge elektrisk i nybilforretningen.

Denne gangen har turen kommet til Renault, nærmere bestemt Renault 5. Den kompakte småbilen var et svært vanlig syn på norske veier på 70- og 80-tallet, inntil den i praksis ble erstattet av Clio. Lille R5 har blitt omtalt som en av de viktigste «supermini»-bilene i sin tid.

Og nå planlegger franskmennene å gjenføde den gamle lille storheten, naturlig nok i elektrisk utgave.

Erstatter Zoe?

Bilder av bilen ble første gang vist i januar, men nå har de tatt den med ut blant folk, under bilmessen i München. Som en stor leverandør også av små biler, er den ventet å være en viktig del av Renaults elektriske satsing i tiden framover. Og selv om både hekk, sidevinduer og flere andre designelementer unektelig vitner om at dette er en Renault 5, er alt annet naturligvis av en helt annen og moderne standard - inkludert størrelsen.

Renaults desidert mest solgte bil her til lands de siste årene, har vært den elektrisk suksessen Zoe. Det er ikke bekreftet, men flere medier, inkludert britiske Topgear, spekulerer i at elektriske R5 skal erstatte denne.

DEN FØRSTE: Den nye Renault 5 er derimot ikke den første elbilen, for de har også tidligere lekt med tanken. Foto: Fred Magne Skillebæk
DEN FØRSTE: Den nye Renault 5 er derimot ikke den første elbilen, for de har også tidligere lekt med tanken. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Foreløpig er franskmennene sparsommelige med detaljene, så inntil videre får vi la bildene stå for resten av historien. Si gjerne hva du synes om designen i debatten nederst!

Det er heller ikke bekreftet når produksjonen kommer i gang, annet enn 2022. 30 prosent av alle biler som ruller ut fra Renault-fabrikkene i 2025, skal være elektrifiserte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.