Hyundai og Rimac samarbeider:

Skal lage elektriske sportsbiler

Kommer på markedet allerede i 2020.

SPORTBILER PÅ VEI: Hyundai elektrifiserer sportsbil fra N-serien. Kanskje er det i30 Fastback N som blir elbil, men det er foreløpig ikke kjent. Foto: Hyundai
SPORTBILER PÅ VEI: Hyundai elektrifiserer sportsbil fra N-serien. Kanskje er det i30 Fastback N som blir elbil, men det er foreløpig ikke kjent. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Hyundai Motor Group investerer 80 millioner euro i Rimac, og inngår et strategisk samarbeid for å bygge elbiler. De håper dette vil bidra til en raskere overgang til en renere bilpark.

Høy ytelse

Hyundai Motor Group består av Hyundai Motor Company, og Kia Motors Corporation. Mens Hyundai spytter inn 64 millioner euro, bidrar Kia med de resterende 16 millionene.

Firmaet de investerer i, Rimac Automobili, er en kroatisk produsent av sportsbiler, og teknologi til høy-ytelses elbiler. De leverer teknologi til flere bilprodusenter fra før, deriblant Hyundai.

Mest kjent er de kanskje for sine hyper-elbiler, som Rimac S, Rimac Concept one og den nyeste Rimac C_Two. Sistnevnte har hele 1.914 hk, og kan gjøre 0-100 km/t på under 2 sekunder.

Målet med samarbeidet mellom de to, er blant annet å ta en ledende rolle globalt på overgangen til renere mobilitet.

To kommende modeller

Hyundai Motor Group og Rimac Automobili skal nå utvikle to nye høy-ytelsesbiler.

Den ene er en helelektrisk model, basert på Hyundais sportsmerke Hyundai N. I dag har de modellene i30 N, Veloster N, og i30 Fastback N. Det er ikke kjent hvilke av disse modellene som vil bli elektrifisert.

Den andre skal være en hydrogen-elektrisk bil, som mange mener vil ligge under merket Kia, uten at dette er bekreftet.

Begge bilene er ventet innen utgangen av 2020.

- Vi ønsker å bygge sportslige biler, som ikke bare er raske og kraftfulle, men vi vil bygge drømmebilen for kundene våre. Målet vårt er å gjøre elektriske biler mer populære, og bygge vår verdi gjennom innovasjon av ytelse, og teknologi i verdensklasse, sier sjef for Hyundais produktavdeling, Thomas Scemara, i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.