Ampere/Renault:

Skal lansere bil til under 20.000 euro

Ampere blir Renaults nye datterselskap som skal lage selskapets elbiler.

BLIR BILLIG: Ampere/Renault sikter på å lansere en elektrisk variant av klassikeren Twingo til under 20.000 euro. Foto: Ampere/YouTube
BLIR BILLIG: Ampere/Renault sikter på å lansere en elektrisk variant av klassikeren Twingo til under 20.000 euro. Foto: Ampere/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Renault har valgt å skille ut satsingen på elbiler i et eget selskap, som har fått navnet Ampere. Som du kanskje kjenner til, tilsvarer det altså enheten for elektrisk strøm.

På en såkalt «Capital Market Day» snakket administrerende direktør Luca de Meo i Renault om det nye selskapet, som både skal designe, utvikle, produsere og markedsføre elbiler under Renault-merket i Europa, samt være både bil- og softwareleverandør for både Nissan, Mitusubishi og Alpine.

Selskapet, som består av 35 prosent ingeniører, har totalt 11.000 ansatte.

Innen 2031 skal Ampere lage sju elbiler: Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, «Legend» og to modeller til.

«Legend» blir ny Twingo

Med en prislapp på under 20.000 euro (235.000 kroner med dagens kurs), skal Ampere fornye den lille klassikeren Twingo. Foreløpig ser det ut til at modellen får samme navn, som spiller på sammensetningen av ordene twist, swing og tango, som får være dagens fun fact.

Dette blir da en liten bybil som skal fri til dem som ikke har mulighet eller er villige til å investere for mye penger i en elbil, som de Meo da antar vil være mulig å lease for under 100 euro i måneden.

Dagens Twingo er 3,43 meter lang og er med det blant de minste bilene på veien. Foto: Ampere/YouTube
Dagens Twingo er 3,43 meter lang og er med det blant de minste bilene på veien. Foto: Ampere/YouTube Vis mer

Foreløpig har ikke Ampere delt så mye informasjon rundt den nye Twingo-modellen, utover at den skal komme i 2026 og få rekordlavt forbruk: 1 kWh per mil. Det kan nok riktignok bli noe høyere i den norske vinterkulda.

Offensive mål

Renault har store vyer for sitt nye selskap, der målsetningen er én million solgte biler i løpet av 2031 og et break-even-regnskap allerede i 2025.

For å oppnå det, skal Ampere gjøre det mulig for Renault å korte ned utviklingstiden med opptil 50 prosent og senke kostnadene til utvikling godt under andre vestlige produsenter – ned på nivå med de kinesiske produsentene. Blant annet gjøres tøffe beslutninger om at selskapet ikke skal være en pådriver med tanke på selvkjøring, der det ikke skal satses særlig med penger.

Med fire biler i 2025 sikter Ampere på en omsetning på 10 milliarder euro, eller da godt over 100 milliarder kroner. Neste bil ut er for øvrig Renault 5, som selskapet skal klare å bygge på ni timer:

Selskapet skal kun fokusere på det europeiske markedet og har som mål å være karbonnøytrale innen 2035.

– Ampere er et ambisiøst, helhetlig og strukturelt svar fra den europeiske industrien på utfordringene som kommer fra øst og vest (...) Ampere kombinerer det beste fra to verdener: erfaringen og slagkraften til en ledende bilprodusent og smidigheten og innovasjonen til en nykommer, sier de Luca.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.