Atlis XT elektrisk pickup:

Skal slå Rivian og Tesla

Amerikansk pickup med Tesla-vibber og mulighet for høy hengervekt.

ATLIS XT: Kan denne pickupen være den største konkurrenten til Teslas varslede pickup? Foto: Atlis
ATLIS XT: Kan denne pickupen være den største konkurrenten til Teslas varslede pickup? Foto: Atlis Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Mens en Tesla- og pickupverden går og venter på Tesla sin varslede Pickup-lansering, har en annen konkurrent sneket seg inn i konkurransen.

Produsent Atlis har bygget en pickuptruck med alt du kan forvente fra en pickup - noen elementer er også svært like Tesla.

Rekkevidde og fraktevekt

Atlis XT er en amerikanskbygget pickup, med mulighet for lang rekkevidde.

Den kan leveres med tre ulike batteripakker, der minste gir 482 kilometer, og største gir 804 kilometer. Den mellomste byr på 643 kilometers rekkevidde.

Dette er uten laste- eller hengervekt.

Produsenten vil foreløpig ikke gi informasjon om batteristørrelse, men sier at bilen skal kunne lades opp på kun 15 minutter på eget ladenettverk. Det er heller ikke kjent hvilken effekt disse laderne har, og dersom de skal bygge ladenettverk i tillegg, så snakker vi et stykke frem i tid.

Pickupen har, som seg hør og bør, firehjulsdrift, men tohjulsdrift er også mulig. Bilen er bygget på en plattform som kan tilpasse seg kjøpers behov, og hengervekt og lastevekt kan spesialtilpasses.

Produsenten oppgir at maksimal fraktevekt på pickupene, altså totalvekten på lastet bil og henger, er inntil 15,8 tonn.

Bilen har en oppgitt toppfart på 193 km/t, og kan akselere fra 0 til 100 km/t på omlag fem sekunder. Dette er imidlertid uten vekt. Med full fraktevekt er denne tiden omlag 20 sekunder.

I tillegg til lasteplanet og hengervekten, kommer bilen også med et bagasjerom i front, eller såkalt frunk.

FRUNK: Bilen skal, ifølge produsenten, ha markedets største bagasjerom i front. Foto: Atlis
FRUNK: Bilen skal, ifølge produsenten, ha markedets største bagasjerom i front. Foto: Atlis Vis mer

Ifølge produsenten er det det største front-bagasjerommet som finnes på markedet i dag, og skal kunne romme blant annet to store kofferter.

Teknologi

Bilen leveres med setebenker foran og bak. Disse skal kunne romme tre mennesker på hver rad, om enn noe trangt. Av materialer innvendig kan man velge mellom tekstil eller skinn.

På skjermfronten er det lett å sammenlikne med Tesla sine biler, selv om Teslas Pickup foreløpig ikke er lansert.

En berøringskjerm i midten foran lar fører styre alt av bilens funksjoner, som klimaanlegg og infotainment. Bilen leveres også med Apple Car Play og Android Auto.

En fysisk rotasjonsknapp kan i tillegg brukes for å raskt navigere frem.

SKJERMER: Pickupen skal ha en hovedskjerm, i tillegg til en tredelt skjerm foran rattet. Foto: Atlis
SKJERMER: Pickupen skal ha en hovedskjerm, i tillegg til en tredelt skjerm foran rattet. Foto: Atlis Vis mer

Foran rattet er det en tredelt berøringsskjerm, hvor den midterste vil gi informasjon om bilens status i nåtid. Bilen har kameraspeil, og disse vil vises på skjermene på hver side.

Konkurrerer med Tesla og Rivian

Atlis XT største konkurrenter på markedet vil være Rivian og Teslas pickup, som skal lanseres i november.

Atlis skriver på sine nettsider at når det gjelder Tesla så ønsker de konkurransen velkommen, som de gjør med all konkurranse, og er spente på å høre hva de kan tilby kjøpere.

De mener også at konkurranse innenfor pickup-segmentet er positivt, og vil drive innovasjonen videre

Når det gjelder Rivian, så mener de at deres bil er i et litt annet segment, og viser til fraktevekten og de ulike funksjonene bilene har som et mer nyttekjøretøy.

Bilen vil i første omgang være tilgjengelig på det amerikanske markedet, til en startpris på 45.000 dollar, eller i overkant av 411.700 norske kroner.

Selskapet skriver at de er i samtaler også med i internasjonale importører, men om bilen vil komme til det europeiske markedet er foreløpig ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.