Verdens dyreste bilskilt:

Skiltet på denne bilen ble solgt for ellevill sum

Under en auksjon i Dubai ble registreringsskiltet «P7» solgt for 55 millioner dirhams - tilsvarende 168 millioner kroner.

TIL VELDEDIGHET: Jubelen sto i taket under auksjonen da registreringsnummeret P7 i Dubai ble verdens dyreste. Foto: Emirates Auctions
TIL VELDEDIGHET: Jubelen sto i taket under auksjonen da registreringsnummeret P7 i Dubai ble verdens dyreste. Foto: Emirates Auctions Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ville du gitt 168 millioner for et bilskilt? Neppe.

I Dubai er det imidlertid styrtrike personer som er villig til å legge slike summer på bordet få spesifikke skilt på bilen sin.

Nettopp det var tilfellet under en auksjon organisert av Emirates Auctions tidligere i år.

Ny verdensrekord

Skiltet, som du ser bilde av på bilen under, ble det dyreste bilskiltet som noen gang er solgt i verden, ifølge auksjonshuset.

«P7» ble solgt for 55 millioner dirhams - tilsvarende 168 millioner kroner.

Den tidligere rekorden var fra 2008, da Saeed Abdul Ghaffar Khouri kjøpte et skilt til 52,2 dirhams, tilsvarende 159 millioner kroner.

VERDENS DYRESTE: Med en pris som tilsvarer 168 millioner kroner, ble dette verdens dyreste bilskilt da det ble solgt på en auksjon i Dubai. Foto: Emirates Auctions
VERDENS DYRESTE: Med en pris som tilsvarer 168 millioner kroner, ble dette verdens dyreste bilskilt da det ble solgt på en auksjon i Dubai. Foto: Emirates Auctions Vis mer

Volvo til 20 millioner

Det som er bra oppe i all galskapen, er at pengene for skiltet og en del andre objekter på auksjonen, går til den veldedige organisasjonen «One Billion Meals», som ledes av Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, herskeren av Dubai.

For ett år siden skrev vi om en gammel, rusten Volvo med registreringsskiltet «New York», som var lagt ut for salg til 20 millioner dollar.

Så vidt vi vet er den ennå ikke solgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.