Sjuseters elbil:

Skoda hinter om 7-seters SUV

Vision 7S er akkurat det navnet forteller, en visjon om en fullelektrisk sjuseter.

MARKERT: Skoda Vision 7 S i skisseform. Bilen skal få markerte detaljer som store hjul, en kraftig front, og har selskapets nye designspråk.
MARKERT: Skoda Vision 7 S i skisseform. Bilen skal få markerte detaljer som store hjul, en kraftig front, og har selskapets nye designspråk. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Skoda viser nå frem to skisser av sin neste bil, og fasiten ligger i navnet. For, ja, Skoda Vision 7S er en visjon om en kommende 7-seter, og det i en SUV-drakt. Denne drakten skal også være starten på et nytt designspråk fra selskapet, i det minste fronten.

Grillen skal være lukket, som de ofte er på elbiler, og den er bredere. Skoda går altså motsatt vei av eksempelvis BMW, som har gjort nyregrillen høy og smal.

- Det blir spennende å følge denne konseptbilen fremover, da den gir en tydelig pekepinn på hvor vi skal i fremtiden, forteller påtroppende direktør for Skoda i Norge, Martine Behrens.

Det florerer ikke av fullelektriske 7-setere, og med riktig formfaktor og størrelse tror hun bilen kan treffe godt i det norske markedet.

Foreløpig har ikke Skoda fortalt hvilken plattform den skal bygges på, men Skoda har på ingen måte utnyttet MEB-plattformen til fulle enda. Det er god grunn til å tro at de derfor skal benytte samme lengde og løsning som VW gjør med ID-Buzz. Den kommer som kjent i to forskjellige lengder, der den korteste har en akselavstand på 2,94 meter, mens den lengste får en akselavstand som er 25 centimeter lenger.

UKJENT: Foreløpig vet vi ikke hvilken plattform bilen skal bygges på, men trolig den velkjente MEB-løsningen.
UKJENT: Foreløpig vet vi ikke hvilken plattform bilen skal bygges på, men trolig den velkjente MEB-løsningen. Vis mer

Den lengste utgaven kan romme et batteri på inntil 100 kWh, mens den korteste av disse to maksimalt har plass til batteriet på 77 kWh, netto vel og merke. Begge disse løsningene tilbyr firehjulsdrift, mens den korteste av disse også kan fås med bakhjulsdrift.

Dersom Vision 7 S kommer på en av disse to MEB-plattformene, så vil den også ha samme brukergrensesnitt og tredje generasjon programvare som på de nyeste Enyaq-modellene. VW ID.Buzz leveres med verjson 3.2, og det er ingen grunn til å tro at Vision 7S vil få noe eldre når den kommer på markedet. Når det måtte skje, og hva prisen vil starte på, ja det er foreløpig i det blå, men om et par uker vet vi forhåpentlig noe mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.