Skoda Enyaq L&K

Skoda lanserer luksus-Enyaq

Ny og kraftigere motor, forbedret rekkevidde og raskere lading er bare noen av nyhetene.

Slik presenterer Skoda sin nye Enyaq L&K. Video: Skoda Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Skoda Enyaq har, siden lanseringen i 2021, vært blant de aller mest populære elbilene på det norske markedet. Til tross for til dels svært lang leveringstid, rakk bilen å bli den tredje mest registrerte elbilen i Norge i fjor, med godt over 8000 eksemplarer. Totalt er det registrert 14.244 Enyaq-er pr 24. mai 2023, ifølge elbilstatistikk.no.

Bilen fås både i SUV og coupé-utgaver med både bakhjuls- og firehjulsdrift, og nå får disse et nytt medlem: Enyaq L&K.

Luksus-utgaver

De som kjenner Skoda vet at det ikke er første gang den tsjekkiske bilprodusenten benytter initialene til selskapets grunnleggere Václav Laurin og Václav Klement på sine bilmodeller. Felles for dem alle er at de er meget godt utstyrt og har design- og utstyrselementer både på inn- og utsiden som skal gi bilene et mer luksuriøst preg.

Enyaq L&K blir også levert med en fyldig grunnpakke, med blant annet ventilerte massasjeseter med både varme og kjøling som standard. Designmessig får den nye felger og støtfangere, samt den selvlysende «Crystal Face»-grillen, som gjør at den skiller seg fra Enyaq iV80.

Artikkelen fortsetter etter bildene

Skoda Enyaq 85 L&K

Mye nytt under overflaten

Bilen får dessuten flere større oppraderinger på det tekniske. For det første får den samme motoriseringer som Volkswagen ID.7 - hvilket innebærer en helt ny, kraftigere og mer effektiv motor på bakakselen som yter 285 hestekrefter. Denne sørger blant annet for to sekunder raskere akselerasjon fra 0-100 km/t enn Enyaq iV80, lover Skoda. Bilen vil også bli tilgjengelig med drift på alle fire hjul.

Batteripakken på 77 kWh netto er den samme som tidligere, men blant annet takket være den nye motoren og optimalisert programvare, er rekkevidden økt fra 530 til 570 kilometer på utgaven med lengst rekkevidde. Denne får navnet Enyaq Coupé 85 L&K.

Skoda lover dessuten at hurtiglading skal gå raskere, blant annet takket være «optimalisert ladekurve». Sannsynligvis betyr dette at ladeeffekten vil holde seg høyt lenger gjennom ladeprosessen enn tidligere.

Nå støttes også forvarming før man ankommer ladestasjonen. Denne kan startes automatisk basert på navigasjon, eller manuelt ved å trykke på en knapp på skjermen i midtkonsollen.

Forbedret infotainment

Skoda Enyaq L&K blir også først ut med et redesignet infotainmentsystem, som blant annet skal ha en enklere og mer intuitiv oppbygning og forbedret navigasjonsløsning. Denne vil for øvrig bli rullet ut til eksisterende Enyaq-er senere i år.

Priser og leveringstider er foreløpig ikke kjent, så her må vi komme tilbake med mer informasjon så snart vi har den.

Se videoen øverst for flere detaljer om Enyaq L&K.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.