Nye elbiler fra Skoda

Skoda lover tre nye elbiler

I kjølvannet av Enyaq-suksessen kommer Skoda med lovnader om at det snart kommer mer.

POPULÆRE: Skoda har hatt stor suksess med Enyaq iV, som snart kommer i coupé-utgave. Snart kommer tre nye modeller. Foto: Bjørn Eirik Loftås
POPULÆRE: Skoda har hatt stor suksess med Enyaq iV, som snart kommer i coupé-utgave. Snart kommer tre nye modeller. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Det siste året har bilprodusentene nærmest sloss om å presentere de mest ambisiøse elektrifiserings-planene.

Volkswagen-gruppen er blant dem som har svært ambisiøse målsetninger for elbilproduksjon de kommende årene. Fram mot 2030 planlegger de å produsere 29 millioner elektriske biler, fordelt på hele 74 modeller.

Audi er et selskap i Volkswagen-gruppen, og har for eksempel lovet at det kun skal komme elektriske nyheter fra selskapet fra 2026.

Klarer ikke å levere nok biler

Skoda, et tredje selskap i Volkswagen-gruppen, har så langt vært litt mer tilbakeholdne med sine planer. For øyeblikket opplever de stor suksess med el-SUV-en Enyaq iV. Etterspørselen er så stor at selskapet har store utfordringer med å møte den.

Til Elbil24 opplyser talsmann for Skoda, Stepan Rehak, at de har mottatt rundt 115.000 bestillinger siden salget startet høsten 2020, men foreløpig har de kun levert ut 50.000 biler.

Utfordringer knyttet til blant annet brikkemangel, pandemi og Ukraina-krig gjør at situasjonen for øyeblikket er uoversiktlig, men man bør uansett være forberedt på lang ventetid.

Skoda og Stepan Rehak letter litt på sløret om selskapets planer for elektrifisering i tiden som kommer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Skoda og Stepan Rehak letter litt på sløret om selskapets planer for elektrifisering i tiden som kommer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Minst tre nye modeller

På ett eller annet tidspunkt forventer naturligvis de fleste at situasjonen igjen kommer under kontroll, og under prøvekjøringen vår av Skoda Enyaq Coupé i Italia nylig, lettet bilprodusenten på sløret om elbilsatsingen framover.

Innen 2030 skal Skoda lansere minst tre nye, elektriske modeller. Det er foreløpig ikke kjent om noen av de eksisterende fossilmodellene skal elektrifiseres (som Fabia og Octavia), eller om det er snakk om nye modeller. Skoda bekrefter imidlertid at samtlige kommer til å være mindre i størrelse enn Enyaq, som er en stor og romslig familie-SUV.

Samtidig forventer Skoda at salget av elbiler skal utgjøre 70 prosent av det totale salget deres i 2030.

EU har som kjent et mål om at det kun skal selges nullutslippsbiler i Europa fra 2035. I Norge er målet at dette skal skje allerede i 2025.

Skoda har videre et uttalt mål om å være på topp fem-lista over de største bilmerkene i Europa innen 2030. I 2021 landet de på åttendeplass, med 589.170 registrerte biler.

Fortsetter etter videoen

Årlig pressekonferanse

Førstkommende tirsdag skal Skoda avholde sin årlige pressekonferanse, der det er ventet at vi får vite mer om selskapets forventninger til tiden fremover innen utvikling og salg, og kanskje får vi vite mer om kommende modeller.

Elbil24 kommer tilbake med mer info så snart vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.