Pris på lyn- og hurtiglading:

Slår nesten Tesla på pris

Nå er det flere av Uno X' stasjoner som tar 2,50 kroner per kilowattime.

Uno X er på hugget og har senket sin gjennomsnittlige ladepris med nesten to kroner. Foto: Uno X
Uno X er på hugget og har senket sin gjennomsnittlige ladepris med nesten to kroner. Foto: Uno X Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Jevnlig sjekker Elbil24 prisene på hva det koster å lade bilen mens du er på farten. Da vi sjekket prisene for snaue seks uker siden, hadde seks av ni aktører senket prisene.

Denne gangen står flesteparten på stedet hvil. Det gjelder både Circle K, Mer, Recharge, Ionity, Eviny og Kople, som ikke har endret prisene siden vi sjekket i september.

Operatøren E.On har senket sine priser med 50 øre siden sist, og går da ned fra 6 kroner per kWh til 5,50 kroner per kilowattime.

Varierende priser hos Tesla og Uno X

Tesla, som har kommet best ut av pristesten flere ganger på rad nå, har også senket gjennomsnittsprisen på de fem stasjonene vi sjekker fra gang til gang. Fire av de fem stasjonene har blitt billigere, mens den siste har blitt noe dyrere.

Det er imidlertid ikke snakk om store endringer – i gjennomsnitt har prisen falt 22 øre (19 øre for Tesla-eiere), og på de fem stasjonene blir snittprisen da 3,47 kroner (2,40 kroner for Tesla-eiere og dem med abonnement).

Tesla har individuelle priser på alle sine stasjoner, men for å gjøre innhentingen forholdsvis overkommelig, har vi valgt å bruke fem stasjoner spredt rundt i Sør-Norge som referanse. Samtlige av dem er åpne for at andre biler kan lade der.

Men det er Uno X som virkelig gjør et klyv denne runden, for her har snittprisen gått ned med nesten to kroner.

Selskapet har nå 20 stasjoner i Sør-Norge, og på fire av dem (Oslo, Raufoss og to i Sandnes) koster det 2,50 kroner per kWh å lade bilen. Flere av stasjonene har fått senket prisene til 3,50 kroner, mens resten tilbyr lading til 4,50 kroner per kWh. I september var prisen 5,50 kroner på alle Uno X-stasjonene. Samtlige av Uno X' stasjoner tilbyr dessuten kortbetaling uten hverken app eller brikke.

For Uno X får vi da en snittpris på 3,60 kroner i denne runden – ned fra 5,50 for bare noen uker siden.

Tesla dyrere noen timer

Vi har til nå valgt å se på Tesla-prisen som gjelder 20 av 24 timer i døgnet. I fire timer økes nemlig prisene hos Tesla med rundt 10 prosent, der disse nylig ble flyttet fra 18–22 til 16–20.

Om vi vekter inn dette, økes snittprisen hos Tesla til 3,53 kroner (2,44 for Tesla/abonnement). Dermed er det bare sju øre som skiller Tesla og Uno X.

Vi holder på den vektingen når vi sjekker priser videre framover.

Hele prisoversikten får du her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.