Strømstøtte, januar 2023 (for desember 2022)

Slik blir din strømregning

Lå lenge an til å bli den dyreste måneden til nå, men mildværet mot slutten senket snittprisen – og strømstøtten.

BILLIGST HJEMME: Når strømstøtten er trukket fra, betaler du omtrent halvannen krone per kilowattime inkludert nettleie. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BILLIGST HJEMME: Når strømstøtten er trukket fra, betaler du omtrent halvannen krone per kilowattime inkludert nettleie. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 2022 er historie, og det er også desember måned. Dermed er det duket for nok en runde med Elbil24s strømstøttekalkulator.

I fjorårets siste måned startet strømprisene høyt. De to første dagene lå prisen på over fire kroner per kilowattime i Sør-Norge og dro seg sakte men sikkert godt opp mot sekstallet de første par ukene. Så kom mildere vær slik at andre halvdel ble rimeligere enn den første.

Måneden ble uansett spesiell, for det er den første måneden der samtlige husholdninger i Norge får strømstøtte – også dem i nord betalte denne måneden mer enn 70 øre i snitt.

I diagrammet under kan du se strømprisen dag for dag og den tilhørende strømstøtten for hver region. Siden region øst, vest og sør som vanlig har hatt omtrentlig like strømpriser, der det er under ett øre som skiller snittprisen over måneden, har vi slått sammen de tre til én.

Det ble altså dager på tampen der det med strømstøtte var gratis å bruke strøm fordi strømprisene hadde vært så høye tidligere i måneden. Strømstøtten beregnes nemlig ut fra gjennomsnittlig spotpris for måneden, og ikke dag for dag. Både i Sør- og Midt-Norge fikk man i praksis betalt for strømbruken fra julaften og ut året.

Vil du regne ut hvordan din totalregning blir for desember-forbruket, kommer strømstøttekalkulatoren her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.