Den nye el-SUV'en fra Mercedes-Benz er etterlengtet. Rundt 3.000 kunder står på venteliste for å få et av de første eksemplarene. Under et arrangement i Stockholm 4. september trillet selskapet fram doningen, deres kliss nye EQC.
Sjefen sjøl, Dieter Zetsche, takket en av sine disipler, Ola Kallenius for å hoste eventet. Kallenius er som kjent en fullblods svenske. Zetsche dro også frem andre hendelser fra Sverige, om ikke av det flatterende slaget. Det var tross alt her den første A-klassen veltet under elgtesten, med ringreven Robert Collin bak rattet. Robert ble forøvrig ekskludert fra alle arrangement i regi av Mercedes i lang tid etter hendelsen.
Nå var tonen en helt annen, og det var kun pur glede å spore.

Sterk som en bjørn
Selv om vi i juni var i den spanske ørkenen og så på bilen, så var den dengang dekorert etter alle kunstens regler, alt for å ikke avsløre mer enn nødvendig. Vi fikk heller ikke mye detaljer å klamre oss til, men noe ble det.

VW ønsker å tilby valgfri rekkevidde
Spesifikasjonene vi fikk dengang er som ventet overholdt, og i noen eksempler overgått.
Rekkevidden etter WLTP-standarden er fortsatt oppgitt til over 400 km. Noe mer er det ikke å si, ettersom bilen enda ikke er ferdig testet etter WLTP-normene. Da lar det seg heller ikke gjøre å opplyse mer eksakt, men effekten er kjent.
Den blir på 408 hestekrefter fra et dreiemoment på overveldende 765 Nm.

De endelige tallene for batterikapasiteten oppgis nå å være 80 kWh, mens de dengang sa over 70. Vi regnet oss frem via antall celler, Dog har ikke Mercedes-Benz oppgitt hvorvidt dette er brutto eller netto kapasitet, og de ønsker heller ikke fortelle hvem som er produsent av cellene. Cellene pakkes derimot til det ferdige batteriet av Mercedes selv.
Selve batteriet består av 6 moduler med til sammen 384 lommeceller, men Mercedes ønsker ikke offentliggjøre hvem produsenten av cellene er.
Maksimal ladehastighet har vi tidligere fått oppgitt til 115 kW, sist under vår gjennomgang av bilen i sommer. I mellomtiden har Mercedes bestemt seg for 110 kW som høyeste overføring av energi - vel og merke på hurtigladere som er i stand til det.

Selvlading
En av hemmelighetene som Mercedes er stolte av er regenereringen. Bilens MBUX-system skal være en av årsakene til at bilen får såpass god rekkevidde, forteller de, og forklarer at den gjennom navigasjonen og andre sensorer leser hvordan veiens beskaffenhet fremfor den er.
Den leser også endringer i elevasjon, og er dermed klar for det som kommer av terreng.

Her er årsakene til at mange lar elbilen stå
I størrelse er bilen blåst opp en anelse sammenlignet med slektningen GLC, selv om de deler akselavstanden. Den totale lengden er 4,76 meter.
Dette gir generelt bedre plass og blant annet større bagasjerom, for batteriet er selvfølgelig lagt helt i bunnen av bilen.
Interiøret for øvrig er typisk Mercedes, og følger de samme trendene som nyeste E-klasse startet, og deretter er fulgt opp av A-klasse.
Den lange planken med to skjermer er på plass, samtidig som resten av kontrollene er kjente. For å få noe forskjell har Mercedes valgt å lage firkantede luftedyser på EQC, mot runde i eksempelvis A-klasse. Så til noe alle lurer på – hengerfestet.
Ja, den kan trekke henger, men under arrangementet i Sverige forteller Mercedes at de enda ikke går ut med hvor mye den kan veie.
Som det ble sagt under lanseringen, bilen er 100 prosent elektrisk, og den er 100 prosent Mercedes.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.