Elbil på vinterferie

Slik blir vinterferieutfarten

Statens vegvesen forventer større trafikk på veiene i dag enn fredagen før vinterferien i fjor.

SKIFTER FORT: Statens vegvesen advarer om at været skifter fort i fjellet, så vær forberedt å kollonnekjøring og at veier kan stenges på kort varsel. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
SKIFTER FORT: Statens vegvesen advarer om at været skifter fort i fjellet, så vær forberedt å kollonnekjøring og at veier kan stenges på kort varsel. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Pandemien er over for denne gangen, og vinterferien står for døra for mange. I fjor var vinterferien preget av pandemi og restriksjoner, i år er heldigvis situasjonen en annen. Det vil merkes på veiene, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Normal vinterferieutfart igjen

- I vinterferiemåneden februar var det 10 prosent færre biler på norske veier i 2021, sammenlignet med samme måned i 2020. I år er de fleste tiltak og restriksjoner opphevet, og grensene er åpnet igjen. Det gjør at vi forventer normal vinterferietrafikk på veiene de neste ukene, men været kan også påvirke utfarten, forteller Nils Audun Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Han anbefaler å planlegge bilturen godt, og å sjekke vær- og føremeldinger før du kjører. Den siste tiden har nemlig vært preget av mye ruskevær, både på kysten og i fjellet.

- Veier kan stenges eller det innføres kolonnekjøring, og det kan skje på kort varsel, sier han.

Fjellovergangene

I skrivende stund er FV50 Hol-Aurland stengt, men den åpner igjen kl 10. Over Hardangervidda er det for øyeblikket kolonnekjøring.

Trafikkinformasjon om øvrige fjellovergangene finner du her.

Elbilist? Gjør dette

Å ha nok med klær, mat og vann i bilen er viktig. For elbilister handler det også om planlegging opp eventuell nødvendig hurtiglading underveis. Mange nye biler har integrert oversikt over ladestasjoner i navigasjonsløsningen.

Statens vegvesen har også et kart som inneholder oversikt over ladestasjoner, samt trafikkmeldinger, vegkamera og værstasjoner.

Husk også at du nå har mulighet til å lade på Teslas ladestasjoner en rekke steder i Sør-Norge.

Få også med deg vår oversikt over hvor lang rekkevidde du kan forvente i vinterkulda. Vi har kartlagt rundt 50 elbilmodeller:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.