Elbiler fra Kina

Slik går det egentlig med de kinesiske elbilene i Europa

Én modell er soleklart mest populær i Norge.

HONGQI E-HS9: Mer majestetisk enn dette får det nesten ikke blitt. Men hvor populær er modellen? Foto: Fred Magne Skillebæk.
HONGQI E-HS9: Mer majestetisk enn dette får det nesten ikke blitt. Men hvor populær er modellen? Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi får stadig flere kinesiske elbiler i Norge og Europa. Her til lands er Byd, Hongqi, Jac, Maxus, MG, Nio, Polestar, Voyah og Xpeng godt etablert. Flere av merkene har dessuten flere modeller på norske veier.

Sist ut er nykommerne Voyah Free og Nio EL7 - to familievennlige SUVer som Elbil24 allerede har testet på norsk vinterføre. Lurer du på hvordan det gikk, kan du lese disse to testene:

Stort sprang

Selv om de nevnte kinesiske aktørene har fått fotfeste i Norge, er det langt fra gitt at de opplever suksess.

Spriket mellom bestselgeren Polestar 2 - som er registrert i 12.000 eksemplarer i Norge - og flere av den andre kinesiske modellene, er stort.

Xpeng G3, som har vært i Norge i over to år, har til sammenlikning solgt kun i overkant av 800 eksemplarer.

Hongqi E-HS9, Byd Tang og Nio ES8 er tre store SUV-er som er veldig aktuelle for norske familier på grunn av muligheten for 7 seter. Mens Byd Tang er registrert i 2724 eksemplarer, har det gått litt tråere for Hongqi E-HS9 (1447 eksemplarer) og Nio ES8 (1303 eksemplarer).

Hva med Europa?

Analysefirmaet Schmidt Automotive Research har sett på hvilken posisjon de kinesiske elbilene har opparbeidet seg i Europa. Deres tall - som strekker seg til og med februar - viser at kinesiske elbiler har en markedsandel på 6,5 prosent. Det skriver Elbilen.se.

Ifølge Schmidt Automotive Research er det MG som selger klart flest elbiler i Europa. Ved utgangen av februar hadde bilmerket en markedsandel på 4 prosent. MG solgte totalt 8435 elbiler i Europa fra nyttår til slutten av februar.

Like bra har det definitivt ikke gått for Byd og Nio i samme periode. Mens Byd har solgt 500 elbiler i Europa, har Nio solgt færre enn 100.

Her ser du hvordan det fungerer når du ankommer en av Nios batteribyttestasjoner. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer

Dette mener eierne

I fjor samlet Elbil24 inn erfaringer fra mange eiere av kinesiske elbiler i håp om å danne et bilde av hvor fornøyde de er med sine kjøp.

I brukerundersøkelsen kom det blant annet frem at eierne av Nio ES8 var svært tilfredse med sine biler. Samtlige respondenter ga terningkast 5 eller 6, til tross for at det ble bemerket noen negative opplevelser.

Også eierne av Byd Tang var veldig fornøyde. SUV-en fikk en snittkarakter på 5,21 av 6.

Her kan du lese mer om undersøkelsen og se eiernes meninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.