Euro NCAP

Slik gikk det med Mustang Mach-E i kollisjonstestene

En av årets store suksesser i det norske markedet har måttet tåle mye kritikk, blant annet i en svensk «elgtest» nylig, men i kollisjonstestene til Euro NCAP gikk det meget bedre.

KRASJTESTET: Euro NCAP har kjørt Ford Mustang Mach-E gjennom sine tøffe kollisjonstester. Se hvordan det gikk i videoen. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Enhver ny personbil på det europeiske markedet blir på et tidspunkt sendt gjennom den harde ildprøven – Euro NCAPs beinharde kollisjons- og sikkerhetstester.

For bilprodusentene er det frivillig å delta, men det er slett ikke å anse som god markedsføring å ikke ville levere inn biler for test.

Disse testene er den eneste felles europeiske standarden som finnes, med tanke på sikkerhet.

Kravene som stilles for å få toppkarakteren 5 av 5 stjerner, blir stadig tøffere. Med tanke på at Ford Mustang Mach-E har måttet tåle en del kritikk, blant annet i en såkalt «elgtest» nylig, var spenningen stor om den ville klare fullt hus i de tøffe kollisjonstestene til Euro NCAP.

Elbil24 har, sammen med et internasjonalt test-team, også kjørt elgtester av standard Mach-E og sammenlignet mot toppmodellen Mach-E GT:

Firedelt test

Bilene blir målt etter hvor trygg man er i den, og hvor «snill» bilen er med andre trafikanter, dersom man skulle være uheldig og komme borti noe eller noen. Bilene måles også på hvor flink den er til å unngå en ulykke gjennom aktive og passive sikkerhetssystemer.

Testene deles i hovedsak opp i fire deler.

  • Voksne i bilen
  • Barn i bilen
  • Myke trafikkanter
  • Sikkerhetssystemer

Fem stjerner

Bilene får delkarakterer på hver av de fire delene, som til slutt oppsummeres i et antall stjerner, der fem stjerner er fullt hus. Det betyr imidlertid ikke at det er full score på alle deltestene. For eksempel får Mustang Mach-E 69 prosent uttelling i hvordan den oppfører seg i sammenstøt med myke trafikanter.

Det var imidlertid ikke nok til å fravriste dem toppkarakteren - fem av fem stjerner. Det er dessuten verdt å nevne at den fikk bedre score enn nylig testede Ioniq 5, på to av fire testpunkter, likt på én og noe lavere på den siste (assisterte sikkerhetsfunksjoner).

Du finner alle detaljene ved å laste ned rapporten (PDF), men ta gjerne en titt i videoen øverst for å danne deg et inntrykk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.