Norgesferie:

Slik unngår du de verste køene

Det er mange som skal ut på veien i sommer og da blir det fort kø både på veiene og ladeplassene.

- Velg et annet tidspunkt enn alle andre, så slipper du å starte ferien i kø, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf. Foto: Frederik Ringnes / NTB
- Velg et annet tidspunkt enn alle andre, så slipper du å starte ferien i kø, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - Tenk alternativt om tidspunktet du reiser på, da unngår du køer, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf.

Økte kostnader, stigende rente og svak norsk krone gjør at mange velger å legge ferien til Norge i sommer. Det kan gi økt press på veiene og ladeplassene.

- Vi er flokkdyr og har en tendens til å legge ut på ferieturen samtidig. Fredag ettermiddag er det stort trykk på veiene ut fra de største byene, sier Sødal.

- Velg et annet tidspunkt enn alle andre, så slipper du å starte ferien i kø, fortsetter han.

- Velg andre ladere

Stadig flere ladere for elbil bygges langs veiene og dekningen er bra i store deler av Norge.

Likevel blir det stort press på en del ladeplasser på store utfartsdager.

- Det er flere måter å unngå ladekøen på. En ting er det samme som for bilkø, nemlig å reise utenom utfartsdagene. En annen måte å unngå ladekø på er å velge ladere utenom ladeplassene med mest trafikk, sier Sødal.

  • Skal du pakke bagasjerommet før avreise? Sjekk ut denne!
ENKELT: På de fleste biler med elektrisk bakluke, kan du enkelt justere åpningshøyden. Her viser vi deg hvordan. Video: Bjørn Eirik Loftås, Elbil24 Vis mer

Tregere lading uten kø

Det er gjerne på mange av de største ladeplassene det blir ladekø.

Det er mange som sikter seg inn på disse og det kan føre til stort press på utfartsdagene.

- Det ligger ladestasjoner i tettsteder langs hovedveiene. Der er det sjelden mye folk. Så et tips er å ta en kort avstikker fra hovedveien for å lade, sier Sødal, før han avslutter:

- Riktignok kan det hende ladingen går noe tregere da, men uten kø taper du ikke tid på det. I tillegg får du sett et sted som du ikke ville stoppet ved ellers.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.