Tesla Model 3 Long Range RWD:

Slutt for Model 3-versjon?

Tesla stopper salget av Model 3 med lang rekkevidde og bakhjulsdrift, skriver amerikanske medier. Ikke helt, i følge Tesla Norge.

KUTTES? Nå kan de bli vanskeligere å få tak i Model 3 med lang rekkevidde og bakhjulsdrift. Foto: Jamieson Pothecary
KUTTES? Nå kan de bli vanskeligere å få tak i Model 3 med lang rekkevidde og bakhjulsdrift. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Tesla Model 3 var verdens mest solgte elbil på verdensbasis i fjor, til tross for stadige endringer i priser og modeller.

Hittil i år har man i Norge sett en enorm mengde biler flydd av båtene og inn i norske garasjer.

Blant versjonene av folke-Teslaen finnes både biler med lang og kortere rekkevidde, og bakhjuls og firehjulsdrift. Men nå ryktes det at en av versjonene forsvinner.

Kutter LR RWD

Amerikanske insideevs.com skriver at Model 3 Long Range med bakhjulsdrift forsvinner fra dagens Tesla-sortiment. Årsaken, tror de, er at produsenten vil strømlinjeforme produksjonen og kutte kostnader.

I en epost de har fått tak i, skriver Tesla at fabrikken har stoppet sin produksjon av den bakhjulsdrevne bilen med umiddelbar virkning.

Denne modellen er kanskje det rimeligste valget for kunder som vil ha lengst mulig rekkevidde for en rimeligst penge.

Modellen kan kjøre 600 km på en lading, målt etter WLTP, og har en pris på 439.320 kroner, inkludert levering, på Tesla sine sider.

Til sammenlikning har Model 3 Long Range AWD 560 km rekkevidde(WLTP) og en innstegspris på 459.920, inkludert levering.

Styres av etterspørsel

Long Range med lang rekkevidde og bakhjulsdrift er ikke å finne i den norske Teslakonfiguratoren, men der har den heller aldri vært, sier Tesla Norge. Dette skal være på grunn av etterspørselen.

- Vårt mål er å gjøre det tydelig og enkelt å bestille en bil. Vi ser at Model 3 Long Range med bakhjulsdrift ikke er så etterspurt i Norge. Derfor har vi den heller ikke i konfiguratoren.

Hvorfor den nå er fjernet fra utenlandske konfiguratorer forklarer han med samme grunn, etterspørselen etter versjonen med firehjulstrekk er større.

Selges som inventory

Han sier imidlertid at versjonen med bakhjulsdrift fortsatt er å få tak i dersom man skulle ønske den.

- Denne versjonen vil kun selges som ferdigbygde biler, eller demo-biler, via vår inventory-side. Dette fordi vi ser at det er Standard Range + og Long Range AWD som har flest interessenter, og derfor vil disse være de du finner i konfiguratoren for skreddersydd bestilling.

Per i dag er det under ti Model 3 Long Range RWD til salgs på Tesla sine inventory-sider. Disse er imidlertid uten tilvalg om hengerfeste, som nylig ble tilgjengelig for alle Model 3-biler.

Hvorvidt det vil fylles på med nye biler etter at disse er solgt, har kommunikasjonssjefen imidlertid foreløpig ingen informasjon om.

- Jeg kan ikke utelukke det, men foreløpig er ikke dette informasjon vi går ut med. Vi vil komme med mer informasjon når den foreligger.

Standard Range også ute

Da Model 3 ble lansert, ble den annonsert med flere ulike rekkeviddevalg, istedet for de gamle navnene som henviste til energilagringskapasitet i batteriet.

Versjonene ble kalt Standard Range, Standard Range +, Long Range AWD(firehjulsdrift) og Long Range RWD(bakhjulsdrift), og versjonen med størst motorkraft og raskest akselerasjon; Performance.

Fra før har den billigste versjonen Standard Range blitt tatt ut av Teslakonfiguratoren, også på grunn av mangel på etterspørsel, ifølge Tesla, og kan kun bestilles via kundeservice eller ved henvendelse til butikk.

I praksis er dette en Standard Range +, der Tesla låser deler av batterikapasiteten for bruk. Produktet er med andre ord det samme, og koster det samme å produsere, hvilket betyr en dårligere deal for Tesla, ettersom bilen er lavere priset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.