Tesla-oppdatering:

Snart får rattet nye triks

Besvar samtaler og rull igjennom en egendefinert meny.

MINIMALISTISK: Foruten skjerm og spaker, finnes det bare to betjeningsinnretninger på Tesla, begge plassert på rattet. Foto: Fred Magne Skillebæk
MINIMALISTISK: Foruten skjerm og spaker, finnes det bare to betjeningsinnretninger på Tesla, begge plassert på rattet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mens mange bilprodusenter tviholder på en haug av knapper og brytere, er det løst svært minimalistisk hos Tesla.

Foruten rullehjul på hver side av rattet, som også kan trykkes inn og skyves til sidene, foregår all betjening av bilen direkte på skjermen.

I utgangspunktet er venstre rullehjul viet til mediespilling, som å endre volum og hoppe til neste sang, mens høyre side lar deg regulere farten på cruisekontrollen og avstanden til bilen foran. Et trykk på høyre rullehjul aktiverer dessuten stemmeassistenten, som lar deg interagere med mange av bilens innstillinger.

Oppdatering gir rattet flere funksjoner

Det er Teslascope som nå har fått nyss i Teslas kommende oppdatering, som i disse dager rulles ut til de ansattes biler, og som da kan forventes til resten av Tesla-folket i overskuelig fremtid.

Der får nettopp bryterne på rattet mer funksjonalitet enn tidligere. Den venstre kontrollen kan da brukes til å besvare eller avvise innkommende samtaler (i stedet for å trykke på skjermen) ved å bikke den til høyre eller venstre.

Venstre rullehjul kan også holdes inne for å hente frem en hurtigmeny på skjermen som man deretter kan navigere i med rullehjulet. Denne menyen kan du selv tilpasse etter eget ønske, for eksempel om du ønsker rask tilgang til varme i rattet, vil åpne hanskerommet eller bytte fra chill (tregere akselerasjon) til standard.

Større tekst på skjermen

Mange vil nok også hilse velkommen mulighet til å justere tekststørrelsen på skjermen. Der får du også en søkefunksjon om du er på jakt etter en innstilling du ikke husker helt hvor lå i menyene.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

På kartet vil det dessuten bli mulig å klikke på et sted for å få opp mer informasjon, for eksempel stjerner og brukeranmeldelser av restauranter eller lignende.

Oppdateringen gjør også at bilen spiller en lyd når du endrer gir, som eventuelt kan slås av. For dem med Model S eller X kan baksetepassasjerene regulere setet via touchskjermen for enklere inn- og utstiging, men bare når bilen er parkert. Det samme kan reguleres fra hovedskjermen foran.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.