Zeekr

Snart i Norge: Nå vil Zeekr doble salget

Zeekr har to veldig spennende modeller som nærmer seg norskegrensa.

Zeekr 001 er en fryd for øyet. Elbil24 har kjørt bilen ved flere anledninger og er imponert. Snart kommer den til Norge. Foto: Steinar André Danielsen.
Zeekr 001 er en fryd for øyet. Elbil24 har kjørt bilen ved flere anledninger og er imponert. Snart kommer den til Norge. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Elbilprodusenten Zeekr er på vei opp og fram i bilbransjen. Bilmerket eies av Geely og deler derfor plattform og mange likheter med Volvos nyere elbiler, men Zeekr har ambisjon om å tilby hakket mer luksuriøse biler uten at det skal synes for godt på sluttsummen i kassa.

Ingen Zeekr-modeller er forleøpig på plass i Norge, men det vil skje om ikke lang tid. Det er nemlig bekreftet at både kompakt-SUV-en Zeekr X og Shooting Brake-modellen Zeekr 001, som du ser bilde av over.

Elbil24 har kjørt 001 ved flere anledninger og er mildt sagt imponert, for den leverer på absolutt alt. Elbil24 har også prøvekjørt Zeekr X:

Skal doble salget

Mens vi venter på at bilene skal rulle inn over grensa, kan vi se over til Sverige. Her har utleveringene nettopp startet.

Det betyr imidlertid ikke at Zeekr ikke allerede har solgt mange elbiler. Zeekr er kinesisk og har derfor satset i hjemmemarkedet først. I 2023 solgte Zeekr 118.865 biler.

Nå som modellene deres er i ferd med å etablere seg i Europa - i første omgang i Sverige og Nederland, deretter i Norge og andre land - regner Zeekr med å selge langt flere elbiler.

Utad kommuniserer Zeekr at de i 2024 har mål om å selge 230.000 eksemplarer - tilnærmet en dobling av fjoråret.

Her kan du underholde folk rundt deg. Husk lyd! Vis mer

Fire modeller

I tillegg til nevnte X og 001 har Zeekr også solgt MPV-en 009 i Kina. 009 er en flerbruksbil som Volvo nå skal komme med sin versjon av - kalt EM90.

Nylig lanserte Zeekr også sin fjerde modell, en elbil James Bond vil ha sansen for. Navnet er 007 og modellen blir faktisk Zeekrs første egenutviklede modell uten noen arv fra søskenmerkene i Geely-konsernet.

Zeekr 007 har et navn du legger merke til. Foto: Zeekr.
Zeekr 007 har et navn du legger merke til. Foto: Zeekr. Vis mer

007 må vi nok vente en stund på her i Norge, men 001 og X nærmer seg med stormskritt. Sistnevnte vil konkurrere om kundene med blant andre Tesla Model Y og Volvo-fetteren EX30.

Zeekr X, Volvo EX30 og Smart #1 er tre søskenbarn bygd på SEA-plattformen til Geely og likner derfor på hverandre. Helt like er de imidlertid ikke, og det er vesentlige forskjeller du bør vite om.

Elbil24 har kjørt alle tre og gjort grundige vurderinger av modellene. Les mer her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.