Nye filtreringsmuligheter på FINN:

Snart kan du filtrere på rekkevidde og hengervekt på FINN

FINN tar grep, og tilpasser seg elbiler i sitt bilsøk.

ENDRES: FINN jobber med å endre bilsøket for å tilrettelegge for elbiler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENDRES: FINN jobber med å endre bilsøket for å tilrettelegge for elbiler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Nesten 300 000 mennesker søker hver måned etter elbil på markedsplassen FINN. Men foreløpig er det ikke mulig å filtrere på for eksempel batteristørrelse eller rekkevidde.

Det er imidlertid FINN i ferd med å endre på.

Batteri og rekkevidde

Selv om det stadig kommer nye elbiler på markedet, kan prisen være litt stiv for flere. Derfor ser mange på brukte elbiler, i håp om å kunne få en litt rimeligere nullutslippsbil.

Og at interessen er stor, kan forretningsutvikler i FINN Motor, Magnus Frøshaug Ryhjell bekrefte.

– Forrige måned hadde vi ca. 270.000 søk etter elbil om man slår sammen de som brukte søkeordet "elbil" og de som huket av for drivstoff-filteret "elektrisk".

TILPASSER ELBIL: Forretningsutvikler i FINN Motor, Magnus Frøshaug Ryhjell, jobber med å tilrettelegge for elbil-søk. Foto: Finn.no
TILPASSER ELBIL: Forretningsutvikler i FINN Motor, Magnus Frøshaug Ryhjell, jobber med å tilrettelegge for elbil-søk. Foto: Finn.no Vis mer

Men å filtrere på eksempelvis rekkevidde er per i dag ikke mulig. FINN jobber derfor i disse dager med å endre søkemulighetene, slik at forbruker lettere kan finne riktig bil.

– Vi ser et spesifikt behov for å tilpasse ytterligere for elbiler, både grunnet høy interesse og at elbiler har aktuelle parameter som vi ikke dekker i dag. Jeg tenker her på batteristørrelse og rekkevidde.

Ryhjell forteller at også de som er innom siden, har kommet med ønsker.

– Ja, folk er flinke til å dele sine tanker med oss, så vi har fått en del henvendelser med ønske om å kunne søke på rekkevidde for elbiler. Noen få ønsker seg batteristørrelse, men flest ønsker rekkevidde, fordi det er enklest å forholde seg til.

Må endre database

Frem til nå har FINN basert seg på tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV) når de henter data om de ulike bilene.

For å realisere de kommende endringene må de gjøre en større endring i databasen, forteller Ryhjell.

– Oppslaget vi bruker per i dag inneholder ikke spesifikk elbilinformasjon, som for eksempel rekkevidde og batteristørrelse, og derfor må vi bytte til en annen datakilde.

– Ved å bytte vil vi også få data på bilens potensielle tilhengervekt som også er ønsket av mange.

På tide

– Tja, her er det vel bare å si at FINN har vært litt trege, men bra de endelig tar grep nå.

Det sier generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu om den kommende endringen.

BRA! Generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu, synd det er positivt at FINN nå tar elbil-grep. Foto: Christina Honningsvåg
BRA! Generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu, synd det er positivt at FINN nå tar elbil-grep. Foto: Christina Honningsvåg Vis mer

Ifølge Elbilbarometeret 2019 er rekkevidde det viktigste for forbrukere når de vurderer å kjøpe en elbil. Bu sier at for dem som legger vekt på rekkevidde vil brukeropplevelsen forbedres.

Hun sier at nordmenn nå kjøper elbilen som nr. 1 bil og ønsker å bruke den både til hverdagskjøring og langtur. Derfor er en filtrering på rekkevidde ekstra viktig.

– Det kommer nå flere ulike batteristørrelser og ladehastigheter, både når det gjelder normallading og hurtiglading. Dette følger ikke nødvendigvis årsmodell, men kan være ekstravalg/oppgradering. Det er viktig for forbrukerne å få vite forskjellene på batteristørrelse og lademuligheter.

Men det er flere ting enn rekkevidde Bu kunne ønsket seg i et oppdatert søk.

– Andre relevante parameter kan være varmepumpe, aktiv temperaturstyring av batteripakke og app for forvarming. Jeg vil også legge til at det er viktig å inkludere «lademulighet på parkeringsplass» som valg ved kjøp av bolig.

Jobber med OFV

Arbeidet med OFV er ikke gjort i en håndvending, men de jobber nå på spreng for å finne en løsning.

Dermed er det ikke sikkert når endringen kommer på plass, sier Ryhjell.

– Noen konkret dato kan jeg dessverre ikke gi her og nå, men dette er en prioritert oppgave og vi skal gjøre alt vi kan for å få dette på plass i løpet av de kommende to månedene, og forhåpentligvis før.

I mellomtida sier Ryhjell at brukerne kan anvende fritekstsøket på FINN.

– De fleste som annonserer biler er flinke til å oppgi hvilken batteripakke bilen har som en del av annonseteksten. Hvis man f eks huker av for "BMW" og "i3" kan man i fritekstsøket skrive inn "60ah" eller "94ah" og få opp treff basert på disse batteripakkene. Noen bruker også KW/KWH.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.