Tesla:

Snart kommer juleoppdateringen

Tradisjonelt slipper Tesla årets største oppdatering i desember. Her er hva Tesla-eiere kan vente seg.

Snart er det duket for årets største oppdatering av Tesla-programvaren. Foto: Pål Joakim Pollen
Snart er det duket for årets største oppdatering av Tesla-programvaren. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Alle som kjører Tesla vet at det jevnt og trutt dukker opp store og små oppdateringer av bilen.

Særlig rundt juletider har Tesla for tradisjon å putte litt ekstra i oppdateringen, og det ser ikke ut til å være noe unntak i år.

Versjon 2023.44.25

Det er Not a Tesla app som nå har fått kloa i dokumentasjonen som hører til oppdateringen. Her er hva Tesla-eiere snart kan vente seg:

  • Apple Podcasts-app – altså en dedikert app for å lytte til podkaster. Dette er selvsagt mulig fra før i Spotify-appen, men mange bruker Apples app på telefonen, som da vil være i synk med den i bilen.
  • Spill-oppdateringer – Tre av spillene oppdateres med mer innhold, og Tesla-spillene får støtte for vibrasjoner i spillkontrolleren om du har koblet til en slik.
  • Automatisk nødsamtale – dersom airbagen utløses.
  • Fotoboks-varsel – Dette er det mange av konkurrentene som byr på, nå får også Tesla-eiere om fotobokser, samt stoppskilt og trafikklys.
  • Turplanlegger – Lar deg planlegge en tur med flere stopp i Tesla-appen og sende kjøreruta til bilen.
  • Flere kameraer i mobilappen – Nå vil du også kunne se kamerabildet fra venstre og høyre dørstolpe direkte i appen, altså hva som skjer utenfor bilen når den står parkert.
  • Blindsonekamera – Når du blinker, vises bilde fra det relevante kameraet på skjermen. Nå vil det også blinke rødt i kanten dersom andre trafikanter befinner seg i blindsona.
  • Nytt lysshow – Fra før har man to ulike lysshow man kan starte, der bilen spiller høy musikk, blinker med lysene og åpner/lukker vinduer og bakluke. Nå får man også låta The Arrival med Ivring Victoria. Nye lysshow man laster ned kan legges i mappa /LightShow på USB-minnepinnen slik at man kan ha mange slike tilgjengelig.
  • Søk i manualen – Søkefunksjonen på infotainment-skjermen kan nå også søke i den elektroniske brukermanualen.
  • Filtrering av ladestasjoner – Søker du etter ladestasjoner på infotainment-skjermen, vil du nå få tre lyn for ladestasjoner som byr på mer enn 70 kW ladeeffekt og ett lyn på de som tilbyr mindre enn det.

I tillegg kommer noen små oppdateringer til Tidal og Spotify-appene.

Men Tesla hadde mer

Ifølge svenske Alltomelbil har Tesla bekreftet innholdet i oppdateringen, men har også mer å by på:

Snart kommer juleoppdateringen

Over ser du bilde av det som skal være en oppdatert parkeringsassistent. I tillegg blir det mulig å koble trådløse hodetelefoner til den bakre skjermen (gjelder S, X og nye Model 3), og du kan nå bytte ut den korte tutelyden ved låsing av bilen med en av de andre boombox-lydene, for eksempel med applaus, promp eller skrikende geit.

Oppdateringen pleier å komme rundt julaften.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.