BYD med rekord:

Solgte flere elbiler i juni enn noen gang tidligere

Da juni ble til juli kunne elbilgiganten BYD trekke på smilebåndet. Nå selger de elbiler som aldri før.

- Vi tilbyr førsteklasses elektriske kjøretøy som oppfyller kundenes behov, sier salgssjef Simen Wøien Christensen i BYD Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk.
- Vi tilbyr førsteklasses elektriske kjøretøy som oppfyller kundenes behov, sier salgssjef Simen Wøien Christensen i BYD Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den nye rekorden for kinesiske BYD lyder på 128.196 elbiler. Samtlige ble solgt i juni.

Til sammenlikning solgte den kinesiske bil- og batteriprodusenten 69.544 elbiler i juni 2022. Det betyr at BYD solgte utrolige 84,3 prosent flere elbiler i juni år enn samme måned i fjor.

Ser vi på antallet elbiler solgt fra januar til juni i år, finner vi nok et imponerende tall: 616.810 solgte elbiler er nesten en dobling fra tilsvarende halvår i fjor, da BYD solgte 323.519 elbiler. Her snakker vi om en vekst på hele 90,66 prosent.

- Oppfyller kundenes behov

BYD selger fremdeles mange plug-in hybridbiler. Slår vi sammen antallet elbiler og plug-in hybrid i juni 2023, ble det solgt totalt 253.046 elektrifiserte kjøretøy sist måned.

Det er en økning på 88,2% sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er også ny salgsrekord for bilprodusenten for antall solgte elektriske kjøretøy på en måned.

Av det totale salgstallet i juni er 251.685 personbiler, og personbilsalget oppnår en vekst på 95,5% sammenlignet med samme periode i 2022.

- Disse salgstallene er et resultat av BYD sitt kontinuerlige arbeid med innovasjon og dedikasjon til å tilby førsteklasses elektriske kjøretøy som oppfyller kundenes behov, sier salgssjef Simen Wøien Christensen i BYD Norge i en pressemelding.

Vokser i Norge

Her i Norge er BYD aktuelle med tre modeller. SUV-en BYD Tang kom først til landet og er registrert i over 2800 eksemplarer. Elbil24 har testet 7-seteren i duell med to arge rivaler. Om du vil se hvordan det gikk, kan du lese mer her:

Mot slutten av fjoråret rullet også BYD Han og BYD Atto 3 inn over grensen til Norge. Sistnevnte er hittil registrert i 806 eksemplarer og fikk merkelappen «blant årets mest spennende nyheter» ved ankomst.

Byd Han er en sedan som er registrert i 440 eksemplarer i Norge og som lover luksus til folk flest. Vi lot den spennende nykommeren få bryne seg på to andre aktuelle modeller i vår trippeltest i vinterkulda:

Tesla med knalltall

Byd Han har forresten lagt seg i et prissjikte midt mellom to av de mest populære sedanene i Norge; Tesla Model 3 og Model S.

Når vi først er inne på Tesla, leverte de 466.140 biler i årets andre kvartal. Det er ny rekord og altså Teslas sterkeste kvartal til nå.

Leveransene er opp 10 prosent fra første kvartal og hele 83 prosent opp fra tilsvarende kvartal i fjor. Det skal sies at akkurat andre kvartal i 2022 var det eneste kvartalet av de 14 siste der Tesla ikke økte salget fra det forrige. Les mer her!

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.