Sony Vision-S 02

Sony med ny elbil-bombe

Viste fram sin andre el-konseptbil, denne gangen en suv!

SE VIDEO: Sony fortsetter sin flørt med bilbransjen, denne gangen med en elektrisk SUV. Video: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Vi var selv til stede da lyd og bilde-giganten Sony - helt uten forvarsel - viste fram konseptbilen Vision-S under den store elektronikkmessa CES i Las Vegas for to år siden.

Vakte stor oppsikt

Den linjelekre sedan-overraskelsen skapte noen av de største overskriftene fra CES den gang, men selskapet var vage på om bilen noen gang kom til å bli satt i produksjon. Det viktigste var å få demonstrert diverse Sony-teknologier i konseptbilen, sa de den gang.

Vision-S-konseptbilen var blant annet utstyrt med to elmotorer med samlet effekt på 536 hestekrefter, drift på alle fire hjul og 0-100 km/t skulle kunne ekspederes i løpet av 4,8 sekunder. Topphastigheten ble opplyst til å være 240 km/t.

Mener alvor

Muligens var det den enorme interessen for Vision-S som gjorde at de ett år senere sendte flere eksemplarer av konseptbilen ut på testkjøring på veier i Østerrike, senere også både Tyskland og Japan, og flere kilder nær selskapet hevdet at det var sannsynlig at bilen etter hvert ville gå i serieproduksjon.

Og det stopper ikke der. Under årets CES viste Sony fram enda et elbilkonsept, denne gangen en suv som har fått navnet Vision-S 02. Den første er nå omdøpt til Vision-S 01.

Se video av nyheten øverst!

SØSKEN: Sony Vision-S 02 til venstre, Vision 01 til høyre. Foto: Sony
SØSKEN: Sony Vision-S 02 til venstre, Vision 01 til høyre. Foto: Sony Vis mer

Selvkjørende underholdningsmaskin?

Suv-en bruker samme elektriske drivlinje som sedanen. Bilen skal ellers være utstyrt med 5G, lidar og et lass av sensorer og kameraer, og hinter dermed mot at de ønsker å ta en posisjon innen selvkjørende biler en gang i fremtiden.

Bilen bruker ellers de sammenkoblede dataene fra sensorer og kameraer til å informere sjåføren om trafikken rundt, utrykningskjøretøyer og lignende.

Selvsagt står Sonys underholdnings- og lydsystemer sentralt her, og ifølge selskapet skal høyttalerne danne «tredimensjonalt lydfelt» i kupeen. Underholdning i form av videoinnhold fra egne strømmetjenester, skal dessuten kunne vises på ultrabredskjermen som sitter foran forsidepassasjeren.

SKJERM- OG LYDBONANZA: Naturligvis står Sonys egne teknologiprodukter sentralt på innsiden. Foto: Sony
SKJERM- OG LYDBONANZA: Naturligvis står Sonys egne teknologiprodukter sentralt på innsiden. Foto: Sony Vis mer

Etablerer eget selskap

Sony bekrefter at de senere i år skal etablere et selskap kalt Sony Mobility, som ventelig skal jobbe videre med konseptene - noe som understreker at elektronikkgiganten mener alvor med Vision-S 01 og Vision-S 02.

Få også med deg denne saken:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.