Elbilsalget i Europa:

Spår voldsom vekst i 2024

Beskjeden vekst i det totale bilsalget, men elbilene vil ta en vesentlig større del av kaka.

BLIR FLERE: Bransjeorganisasjonen ACEA tror én av fem biler solgt i Europa neste år vil være elbiler. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
BLIR FLERE: Bransjeorganisasjonen ACEA tror én av fem biler solgt i Europa neste år vil være elbiler. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): En prognose fra ACEA (European Automobile Manufacturers' Association) spår nå at bilsalget i Europa vil øke forsiktig i 2024, totalt med 2,5 prosent, melder Automotive news.

Andelen elbiler forventes imidlertid å øke kraftig – med hele 43 prosent kontra i dag. Det vil i så fall sørge for at elbilandelen i Europa vil øke fra rundt 14 prosent i år til 20 prosent neste år.

Det er først og fremst de rimelige bilmodellene som forventes på markedet i 2024 som vil gjøre at elbilsalget øker kraftig.

Totalt tror ACEA at det europeiske bilsalget vil bestå av 10,7 millioner kjøretøy i 2024, opp fra 10,4 millioner i år. Det betyr i så fall at det neste år skal selges over to millioner elbiler i Europa.

Organisasjonen understreker samtidig at salget av elbiler har bremset opp for mange produsenter, der flere land nå har begynt å skrenke inn på og fjerne insentiver for å kjøpe elbil. Her i Norge har vi som kjent fått både vektavgift og moms på salgssummen over 500.000 kroner fra 1. januar i år.

EU har uansett som mål å forby salget av fossildrevne biler fra 2035 av, men det ser ut til å bli et unntak for biler som bruker såkalt e-fuel – et drivstoff som fremstilles av hydrogen og CO₂ ved hjelp av fornybar elektrisitet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.