SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. I ett fylke var nesten alle bilene elektriske.

HELT PÅ TOPP: Møre og Romsdal ligger helt på topp på elbilstatistikken for 2022. Her representert med Ålesund, badet i sol. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HELT PÅ TOPP: Møre og Romsdal ligger helt på topp på elbilstatistikken for 2022. Her representert med Ålesund, badet i sol. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm. 12 prosent er hybrid, mens to tredeler av bilparken er fossildrevne kjøretøy.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB ) ble det førstegangsregistrert 174.000 personbiler i Norge i fjor. 79 prosent av disse var elbiler. En større andel av elbilene enn før blir solgt utenfor de største byene. Andelen kan i realiteten være høyere, siden leasede biler kan være registrert i større byer, men brukt i distriktene.

Møre og Romsdal på topp, Viken på bunn

Av fylkene er andelen nye elbiler høyest i Møre og Romsdal. 92 prosent av alle nyregistrerte personbiler hadde kun elektrisk motor i 2022. Deretter følger Vestland og Trøndelag med 90 prosent.

Sett bort ifra Svalbard var det Viken som hadde lavest andel med 71 prosent. I Oslo hadde 76 prosent av alle nyregistrerte personbiler kun elektrisk motor.

Fortsetter etter videoen

SLEEPING KIT: Xpeng G9 leveres med en smart overnattingsløsning for alle som bestiller bilen før 31. mars. I videoen får du se hvordan den fungerer! Vis mer

Færre og færre fossilbiler på veiene

Antallet elbiler på veien vokste med 30 prosent i fjor, mens hybridbiler hadde en økning på 8 prosent.

De fossile bilene taper terreng. Antall bensindrevne biler hadde en nedgang på 8 prosent, mens personbiler med dieselmotor ble redusert med 6 prosent.

Det er satt som politisk mål at alle nye personbiler som selges skal være nullutslippsbiler innen 2025.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.