Volkswagen ID.3:

Startpris på under 300 000kr

Kan bli utsolgt FØR den offisielle lanseringen.

ÅPNER FOR BESTILLING: Snart kan du sikre deg denne, allerede før den er offisielt lansert. Foto: Volkswagen
ÅPNER FOR BESTILLING: Snart kan du sikre deg denne, allerede før den er offisielt lansert. Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

8. mai åpner Volkswagen for forhåndsbestillinger av sin nye elbil ID. 3, tidligere kjent som ID Neo.

Bilen, som er VW første elbil på deres nye elektriske plattform ID, skal lanseres i september. Men allerede nå kan du, mot en ikke-oppgitt sum, sikre deg en plass i fremre del av køen når bilen går i produksjon.

Kan bli utsolgt

Bilen kommer i tre versjoner, eller batteristørrelser om du vil. Ifølge VW vil innstegsprisen koste mindre enn 30 000 euro, eller drøye 300 000 norske kroner.

På grunn av den store interessen rundt bilen, kan den bli fort utsolgt, sier salgsdirektør sier Jürgen Stackmann.

– På grunn av den store interessen for ID-familien fra våre forhandlere, tor jeg at det er en mulighet for at innstegsmodellen vil være utsolgt allerede før avdukingen i september.

VW Norge bekrefter at også norske kunder kan forhåndsbestille bilen i mai.

- Vi gleder oss stort til å åpne reservasjonsløsningen for ID. Vi har opplevd meget stor interesse for ID. og har allerede over 18.000 på egen interessentliste som mottar vårt nyhetsbrev om ID. Vi er et av foregangslandene for ID.-familien for fabrikken. Vi ser fram til verdenspremieren på bilutstillingen i Frankfurt i høst, sier VW-direktør Harald Edvardsen-Eibak til Elbil24.

Flere følger

Produksjonsmodellen skal altså avdukes i september, under den tyske motormessen IAA. Bilen er forventet å komme til Norge i 2020.

Bilen skal, som nevnt, komme i tre versjoner, eller størrelser. Dinside har tidligere fått oppgitt at den minste utgaven skal gå 33 mil, målt etter WLTP-metoden, og ha et batteri på 48 kWh.

I tillegg skal bilen med størst batteri få en rekkevidde på 55 mil, også dette etter WLTP. Da trenger man ikke tenke langt og lenge på at medium størrelse blir et sted midt imellom.

Men dette er bare den første i rekken av flere ID-biler som er under planlegging.

I 2020 skal familiens helelektriske SUV Crozz komme, denne skal det også være planlagt en kupe-liknende versjon av. I 2022 følger ID Buzz.

Ledd i en større satsing

Volkswagengruppen har nylig annonsert at de trapper opp sin elektriske satsing. I løpet av de neste ti åra vil de bygge 22 millioner elektriske biler, det er om lag 7 millioner flere biler enn de tidligere hadde planlagt

Til sammen vil de tilby 70 ulike modeller fordelt på Volkswagengruppens ulike merker, altså ikke bare under bilmerket VW.

– Volkswagen tar ansvar med tanke på framtidas hovedtrender, spesielt med tanke på miljøvern. Målene i Parisavtalen er målestokken vår. Dette vil være vårt bidrag for å begrense global oppvarming, fortalte administrerende direktør for Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, under selskapets årlige møte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.