Tesla-eiere rapporterer om bremseproblemer

Statens vegvesen i møte med Tesla om bremseproblemer

Ville vite hva som blir gjort for å løse problemer etter Elbil24-artikler.

BREMSETRØBBEL: En rekke kunder av Tesla har opplevd bremsetrøbbel. Nå tar Statens vegvesen saken opp med selskapet. Foto: Fred Magne Skillebæk
BREMSETRØBBEL: En rekke kunder av Tesla har opplevd bremsetrøbbel. Nå tar Statens vegvesen saken opp med selskapet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Tar affære

Etter å ha blitt gjort oppmerksom på sakene på Elbil24.no, valgte Statens vegvesen å ta opp situasjonen direkte med Tesla.

- Statens vegvesen tar alltid meldinger om trafikksikkerhet alvorlig og har startet dialogen med Tesla for å følge opp meldingene, forteller avdelingsdirektør Espen Andersson i Statens vegvesen til elbil24.

Han legger til at Statens vegvesen har tillit til at Tesla også tar dette alvorlig og ønsker å komme til bunns i saken så fort som mulig.

Avklaringsmøte

I formiddag har Statens vegvesen hatt et møte med Tesla, blant annet for å kartlegge detaljene og omfanget.

BA OM SVAR: Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Espen Anderson, ville ha en redegjørelse om bremseproblematikken fra Tesla. Foto: Statens vegvesen
BA OM SVAR: Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Espen Anderson, ville ha en redegjørelse om bremseproblematikken fra Tesla. Foto: Statens vegvesen Vis mer

- Vi spurte Tesla om hva de kjenner til og hva som så langt har blitt gjort i forbindelse med bremseproblematikken. De fortalte hva de har gjort av bremseoppdateringer, og hva de har planer om å gjøre fremover, sier Andersson.

Tesla skal ha fortalt representantene fra Statens vegvesen at de ikke har hatt nok konkrete tilfeller av biler med opplevd bremsesvikt til å finne ut av problemet, men at de har noen teorier de jobber ut ifra.

- Vi er fornøyde med møtet. Vi syns vi fikk en god redegjørelse fra Tesla og er fornøyd med den tyngden de ser ut til å legge i problemstillingen. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte med Tesla om noen uker for å få en status, sier Andersson.

Se videoen fra en av Tesla-eierne Elbil24 har hatt kontakt med:

KRASJ: Videoen viser en kollisjon mellom to biler, og årsaken er, ifølge sjåføren som har filmet, at bremsene sviktet fullstendig i flere sekunder. Video: Privat Les hele saken her: https://www.elbil24.no/nyheter/bremsene-sviktet-helt-plutselig/70762812 Vis mer

Ber folk melde fra

Andersson sier videre at de ber alle som opplever slike problemer med bremsene om å melde i fra til dem.

- Vi ber om at alle som opplever dette eller andre sikkerhetsmessige problemer melder ifra til Statens vegvesen gjennom kontaktskjemaet på vegvesen.no. I tillegg vil vi også at de melder ifra til Tesla, så de får flere tilfeller de kan undersøke.

Også Tesla Owners Club Norway har et skjema på sine nettsider, der bileiere på en god og grundig måte enkelt kan definere situasjonen som oppstod, og forholdene rundt. Dette blir også meldt videre til Tesla.

Andersson i Statens vegvesen sier at det ikke er alle typer problemer som er lett å hverken oppdage eller reparere på et verkstedbesøk. Derfor er det viktig og til stor hjelp at folk melder fra.

- Det er viktig, slik at både vi og Tesla får dannet oss et godt bilde av hvilke problemer det er førerne opplever og i hvilke situasjoner problemene oppstår, sier Andersson.

Tesla ønsker ikke kommentere saken ytterligere, men henviser til svaret de har gitt Elbil24 tidligere.

Førers ansvar

At Statens vegvesen nå tar tak i situasjonen er trolig beroligende for flere. Men hva med de Tesla-eierne som nå sitter hjemme, og lurer på hvorvidt de har en bil som er kjørbar?

I følge Andersson er det fører selv som må gjøre en vurdering på dette.

- Det er slik at bileiere og førere har et ansvar etter vegtrafikkloven for å sørge for at bilene er i forskriftsmessig stand, og at man ikke kjører med biler man mener ikke er i forsvarlig stand.

- Hva skjer dersom det skulle skjedd en ulykke som følge av et problem som verkstedet mener ikke er der?

- Det eventuelle strafferettslige eller erstatningsrettslige ansvaret som følge av eventuelle ulykker ligger utenfor Statens vegvesens myndighetsområde, sier Andersson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.