Bærearm på Tesla Model S og X:

Statens vegvesen vil ikke tilbakekalle Tesla-modeller

Problemene utgjør ikke en uakseptabel risiko, mener Vegvesenet.

Tesla Model X er en av to Tesla-modeller som har problemer med bærearmer. Her ser du riktignok den nyeste og forbedrede Plaid-utgaven. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Tesla Model X er en av to Tesla-modeller som har problemer med bærearmer. Her ser du riktignok den nyeste og forbedrede Plaid-utgaven. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Statens vegvesen mener at problemene med bærearmer på Tesla-modellene S og X ikke utgjør en uakseptabel risiko.

De mener derfor det ikke er grunnlag for å tilbakekalle modellene.

De vil likevel følge situasjonen nøye fremover og forutsetter at Tesla rapporterer inn eventuelle nye hendelser, skriver Vegvesenet i en epost til Motor.

Der begrunner de konklusjonen slik:

* Antallet brudd i bakre nedre bærearm er relativt lavt sett opp mot det totale antall slike biler i det norske markedet.

* De rapporterte tilfellene der det har vært brudd i bakre nedre bærearm har skjedd i lav hastighet, ofte under rygging.

* Statens vegvesen har ikke mottatt meldinger om at brudd i bakre nedre bærearm har medført at føreren har mistet kontrollen over bilen.

* Tesla har gjennomført og dokumentert i tester at bilene fortsatt er styrbare og kan gjennomføre en kontrollert nedbremsing, hvis et brudd i bakre nedre bærearm skulle oppstå.

* Kjøreegenskapene er lite påvirket av føreforholdene når brudd oppstår. Både ABS (blokkeringsfrie bremser) og ESP (stabiliseringssystem) virker, og gjør at føreren kan gjøre en kontrollert nedbremsing.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

Tesla vil ikke kommentere

Beskjeden kommer etter at det tidligere i måneden ble kjent at Vegvesenet vurderte tilbakekalling av modellene Tesla S og X for bytte av bærearmer, etter tilfeller hvor disse har knekt.

Allerede i november 2022 sendte Vegvesenet et brev til Tesla om saken. Det siste møtet mellom produsenten og Vegvesenet fant sted i desember.

Det er registrert totalt 21.500 Model S og 14.300 Model X i Norge.

Tesla Norge ønsker ikke å kommentere avgjørelsen, skriver Motor.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.