Tesla Supercharger

Stjal alle ladekablene på ny Tesla ladestasjon

Sannsynligvis utført av kriminelle som visste hva de gjorde.

Tesla har nylig åpnet for at andre elbiler enn merkets egne, kan lade ved utvalgte stasjoner. Vi testet det på åpningsdagen. Video: Bjørn Eirik Loftås / Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Tesla kjører for tiden flere pilotprosjekter der de åpner for at andre bilmerker kan lade ved deres Supercharger-nettverk i en rekke land, noe som har skapt høy temperatur blant mange Tesla-eiere - som frykter at dette betyr lange ladekøer ved ladestasjonene i tiden som kommer.

Det var imidlertid neppe sinne og frustrasjon over dette som var årsaken til at noen har kuttet alle åtte ladekablene i en splitter ny Supercharger-stasjon i Oakhurst, California.

Kuttet tvert av

Tesla-eier Randy Spencer var en av de første som kom til stedet for å lade, og oppdaget at det ikke hang noen ladekabel på noen av de åtte ladestolpene. Han tok også et bilde som viser at kablene er kuttet tvers av, med bare et par centimeter stikkende ut fra ladestolpen.

LA UT BILDE: Tesla-eier Randy Spencer la ut dette bildet på Teslamotorsclub.com etter turen til den nye ladestasjonen. (Skjermdump)
LA UT BILDE: Tesla-eier Randy Spencer la ut dette bildet på Teslamotorsclub.com etter turen til den nye ladestasjonen. (Skjermdump) Vis mer

Nettstedet Electrek, som nylig omtalte hendelsen, skriver at mye tyder på at dette var utført av kriminelle som visste hva de gjorde. I klartekst betyr det at de var ute etter det verdifulle kobberet i ladekablene, for kablene var ikke å se noe sted.

Videre skriver nettstedet at dette var en helt ny stasjon som ikke hadde videoovervåking på plass.

Tesla har foreløpig ikke kommentert eller bekreftet hendelsen.

Verdifullt metall

Ifølge Store Norske leksikon er kobber et stabilt, lite reaktivt metall som er lett å bearbeide. Det er rødbrunt og er det eneste fargede metall ved siden av gull. Kobber har svært god elektrisk ledningsevne, og derfor blir det ofte brukt i kabler og ledninger.

At kobber er verdifullt og derfor også interessant for tyver, er imidlertid ikke noe nytt. I fjor fikk ble eksempel Drak Norsk Kabel i Hokksund, frastjålet hele fire tonn kobber. I 2015 ble mellom 200 og 250 meter kobberkabel stjålet fra Hafslund Nett i Oslo, til en antatt verdi på rundt 40.000 kroner.

Hvor mye tyvene sitter igjen med fra tyveriet av de åtte Tesla-ladekablene, er vanskelig å anslå, men i debatten knyttet til saken hos Teslamotorsclub, spekuleres det i en verdi på minst 200 dollar pr kabel (rundt 1700 kroner).

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.