Ford Mustang Mach-E:

Stopper utleveringen i USA. Ford vet ikke om norske kunder blir rammet

Ford Mustang Mach-E må utbedres. Det kan være dårlig nytt for 8.000 nordmenn.

IKKE FØRSTE GANG: Ford Mustang Mach-E har vært i ilden før, da den fikk underkjent i den såkalte elgtesten. Foto: Fred Magne Skillebæk
IKKE FØRSTE GANG: Ford Mustang Mach-E har vært i ilden før, da den fikk underkjent i den såkalte elgtesten. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Ford Mustang Mach-E har vært i vinden en stund, og som merkets eneste elektriske personbil er den også deres bestselger.

Et sted rundt 100.000 biler skal være produsert på fabrikken i Mexico, før de er spredd rundt til de forskjellige markedene – der i overkant av 8.000 biler så langt har funnet veien til Norge.

Nå er det derimot noen skjær i sjøen, for Ford i USA har nå bedt alle sine forhandlere om å ikke selge eller levere ut flere biler. Dette som en følge av at det store høyspenningsbatteriets tilkoblinger kan overopphetes, og resultere i en uforutsett stans når bilen er i bruk.

Vet ikke om det gjelder Norge

Feilen skal gjelde alle biler produsert mellom mai 2021 og 24. mai i år.

Foreløpig er det kun det amerikanske markedet som er informert, men vi har vært i kontakt med Ford Motor Norge. De har foreløpig ikke fått klarhet i om problemene også gjelder det norske markedet.

- Vi jobber tett opp mot Ford Europa for å få klarhet i om dette også gjelder våre markeder, forteller presseansvarlig Anne Sønsteby til Elbil24.

Løsningene

I de markedene der feilen er registrert, og markedene er informert, er det snakk om at feilrettingen vil gjøres gjennom en programvareoppdatering.

Det er foreløpig uklart om denne kan gjøres trådløst gjennom en såkalt OTA-oppdatering (Over The Air), eller om bilene må inn til en fysisk oppdatering på et verksted.

Det er lite som tyder på at det er forbundet med direkte fare å bruke berørte biler, annet en at de kan risikere å stoppe i ugunstige situasjoner, eller ikke starte i det hele tatt.

Vil ikke levere ut flere biler

Foreløpig er det ikke utstedt kjøreforbud på de bilene som er levert ut i markedet. Ford i USA ønsker likevel ikke å levere ut flere biler før feilen er fullstendig analysert, og en fiks er på plass.

En representant for Ford har uttalt at en slik løsning først vil være klar om en måneds tid.

Elbil24 kommer tilbake med mer informasjon så snart dette foreligger for det norske markedet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.