Vinterferien 2021

- Store deler av vegnettet stengt

Statens vegvesen med kraftig advarsel til bilister i Nordland, Troms og Finnmark.

MYE STENGT: Kyststrøkene i Troms og Finnmark er spesielt hardt utsatt for uværet, og en rekke veier er stengt. (Skjermdump: Statens Vegvesen)
MYE STENGT: Kyststrøkene i Troms og Finnmark er spesielt hardt utsatt for uværet, og en rekke veier er stengt. (Skjermdump: Statens Vegvesen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Vinterferien har startet for mange, og fra i morgen ettermiddag starter den også i landets nordligste fylke, Troms og Finnmark. Men om du har tenkt det ut på veiene i denne landsdelen, bør du være forsiktig. Statens vegvesen melder nemlig om svært krevende kjøreforhold og mange stengte veier i både Nordland, Troms og Finnmark mandag:

Aller verst er forholdene i Nord-Troms og langs kysten og i fjordstrøk i Vest-Finnmark. Her melder Meteorologisk institutt om svært kraftige vindkast på inntil 35-40 meter i sekundet, som tilsvarer orkan styrke.

Da kan det være meget fornuftig å la bilen stå, dersom du har mulighet til det.

Her er noen av de trafikkerte vegstrekningene som er stengt:

  • E6 Kvænangsfjellet: Stengt på grunn av uvær.
  • E6 Nordkjosbotn-Alta: Ved Langfjordbotn - Langnes er veien stengt på grunn av snøras og fare for nye ras. Kan bli stengt ut dagen.
  • E6 Sennalandet: Stengt på grunn av uvære
  • 862 Kattfjordeidet, Tromsø kommune: Stengt på grunn av uvær.
  • 882 Øksfjord - Øksfjordbotn: Steng på grunn av rasfare.
  • E69 Olderfjord - Honningsvåg: Stengt mellom Honningsvågtunnelen - Nordkapptunnelen på grunn av uvær.

Sjekk selv

Statens vegvesen melder om at det vil bli tatt vurderinger på flere av strekningene utover dagen. Du kan selv se hvilke veier som er stengt til enhver tid i dette kartet.

Nils Audun Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen Transport og samfunn, oppfordrer alle til å sjekke trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk før de legger ut på tur. Bilistene kan også sjekke trafikk- og føreforhold via Vegvesenets veikameraer.

Finn ladestasjoner

Elbil24 har laget en oversikt over alle landets lynladestasjoner, også i de nordligste fylkene. Dersom du har elbil og må ut på veiene i vinterferien, er dette et nyttig hjelpemiddel underveis. Du finner oversikten her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.