Årets Bil i Norge 2020:

Storeslem for Tesla Model 3

Den vant tittelen Folkets Favoritt, og nå er den kåret som Årets Bil 2020.

ÅRETS BIL 2020: Tesla Model 3 er kåret til Årets Bil i Norge. Foto: Jamieson Pothecary.
ÅRETS BIL 2020: Tesla Model 3 er kåret til Årets Bil i Norge. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Motorredaksjonen i Aller Media AS har gjennom Dinside og Dagbladet kåret Årets Bil i en årrekke. Nå er det avggjort hvilken bil det er som stikker av med tittelen Årets Bil 2020.

Det ble en overlegen seier til Tesla Model 3.

Hele seks av åtte dommere hadde bilen på topp. De to neste hadde den på henholdsvis andre og tredje plass. Det var juryleder Espen Stensrud som stod for overrekkelsen av både pris og Champagne.

FULL JUBEL: Dette er andre gang gjengen hos Tesla kan juble over tittelen Årets Bil i Norge. Foto: Jamieson Pothecary.
FULL JUBEL: Dette er andre gang gjengen hos Tesla kan juble over tittelen Årets Bil i Norge. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer

Folkets Favoritt

Underveis vant Model 3 også delkonkurransen Folkets Favoritt, der leserne stemte frem hvilken bil som er deres favoritt. Der vant Model 3 med god margin, og tok med dette ledelse tidlig i konkurransen.

- Dette er veldig gøy. Model 3 er et produkt vi er stolte av, og det er veldig hyggelig å få bekreftet at både folket og juryen er like begeistret som oss, sier en strålende fornøyd Nora Wisløff Egenæs til Dinside etter premiedrysset.

Hun får støtte fra juryleder Espen Stensrud.

- Model 3 har tatt Norge med storm, og med denne modellen har Tesla vist at de kan nå de store massene. Bilen er praktisk, forholdsvis rimelig og presterer ikke bare svært godt på rekkevidde, men også på kjøreegenskaper. Model 3 er en ny folkebil - og en verdig vinner av Årets Bil, sier juryleder Espen Stensrud til Dinside.

Tesla Model 3 fikk toppscore i kollisjonstest av Euro NCAP:

Tesla fikk full score i Euro NCAPs kollisjonstest. Vis mer

Dette er ikke første gang Tesla drar inn seieren som Årets Bil i Norge. I 2013 stakk nemlig Model S av med samme pris.

På Dinside.no finner du hele stemmeavgivningen fra hver og en av de respektive dommerne.

At en elbil skulle trekke så lange strå i denne type konkurranser var utenkelig for ikke veldig mange år siden. Elbil24 gratulerer Tesla med seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.