Elbilsalget 2021:

Storeslem for Tesla

Ingrediensene for året 2021 ble to deler Tesla, og en dash VW.

Flest registrerte: Tesla ble årets mest solgte merke, uavhengig av type drivstoff. Foto: Fred Magne Skillebæk.
Flest registrerte: Tesla ble årets mest solgte merke, uavhengig av type drivstoff. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Ved utgangen av 2021 toppet Tesla to gjeve lister, for ikke bare hadde de årets mest solgte bilmodell, med Model 3, men de ble også årets mest solgte bilmerke. Dette må sies å være en svært god prestasjon, i all den tid de strengt tatt bare har to modeller som selger.

Volkswagen og Toyota tok de to neste plassene blant bilmerkene, tross at de har langt flere salgbare modeller enn Teslas to storselgere.

Året 2021 ble også et rekordår for nullutslippsbilene, der det allerede ved utgangen av november var registrert 109.592 nullutslippsbiler i 2021 (tall fra OFV). Tallene for desember er foreløpig ikke klare, men Elbilstatistikk rapporterer om 13.334 biler i desember, noe som vil gi en total på ca. 122.500 nullutslippsbiler for året i sin helhet. Dette er en kraftig økning fra året før, det ble registrert 79.789 nye elbiler. Den gang var det Audi e-tron som toppet listene. I 2021 ble det altså Tesla Model 3 som ble årets storselger, og Model Y var heller ikke langt fra å ta igjen VW ID.4 på slutten, til tross for at Model Y først kom på markedet i august.

NEST MEST: VW ID.4 ble årets nest mest solgte elbil. På forhånd hadde importøren tippet at den ville bli årets mest solgte bil. Foto: Fred Magne Skillebæk
NEST MEST: VW ID.4 ble årets nest mest solgte elbil. På forhånd hadde importøren tippet at den ville bli årets mest solgte bil. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Elbilene tar over

På totallisten over de 20 mest solgte bilene finner vi faktisk bare tre modeller som ikke er elbiler. Disse er Toyota RAV4, Volvo XC60 og Toyota Corolla. Utover dette er det klar dominans fra elbilene, og det ligger an til å bli en enda større andel elbiler i året som kommer.

Fra Norges største bilimportør, Harald A. Møller, tippes det at vi får et salg av elbiler i 2022 på over 170.000 biler.

Det krever en ytterligere økning på nær 50 prosent fra 2021, og avhenger først og fremst at leveringssituasjonen for en rekke bilmodeller bedres. For det er ingen tvil om at den pågående chipmangelen har satt 2021-salget kraftig tilbake.

Dersom denne proppen løsner, vil det utløse en ketchup-effekt av allerede bestilte biler, som vil komme på toppen av det ordinære salget for 2022. Året vi går inn i kan med andre ord bli svært positivt når vi snakker om nybilregistreringer.

Hold musen over punktene for å se tallene:

Registreringstatistikk nye elbiler
Infogram

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.