VW ID.7 stasjonsvogn

Stornyheten kommer tidligere enn forventet

Volkswagens elektriske Passat-erstatter kommer i utgaven flest nordmenn vil ønske seg, tidligere enn først antydet.

Elbil24 var til stede under den første avdukingen av konseptbilen ID. Space Vizzion i Los Angeles. Nå kommer den snart på markedet som stasjonsvognutgave av nyheten ID.7. Video: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi har omtalt den en rekke ganger allerede, Volkswagens store, elektriske sedan som har fått navnet ID.7. Bilen hadde verdenspremiere 17. april, og vil dukke opp på norske veier til høsten.

Det er imidlertid ingen hemmelighet at sedaner sjelden blir bestselgere i Norge. ID.7 omtales gjerne som den elektriske arvtakeren til familiebilen Passat, en modell som har solgt i bøtter og spann her til lands - men først og fremst i stasjonsvognutgave.

Kommer tidligere enn først antatt

Og ja - Volkswagen har bekreftet at ID.7 også kommer som stasjonsvogn, men at det først vil skje på et senere tidspunkt. Stasjonsvogna har vært kjent som konsept i flere år allerede, der den har gått under navnet ID. Space Vizzion.

Volkswagen har tidligere kommunisert at stasjonsvogna vil dukke opp «i løpet av 2024», men nå har Volkswagens salgs- og markedsdirektør Imelda Labbé, bekreftet at bilen vil komme allerede i første halvår. Det skriver tyske ecomento.de.

VW ID. Space Vizzion. Foto: Iris Helmgren

Stor, elektrisk familiebil

ID.7 blir det foreløpige flaggskipet i den elektriske produktporteføljen til VW.

Bilen er basert på den lengste utgaven av MEB-plattformen, og vil i starten komme med drift på bakhjul og samme 77 kWh-batteripakke som sitter i de øvrige ID-bilene, men takket være bedre aerodynamikk og en helt ny og mer effektiv motorisering, har rekkevidden økt til rundt 600 kilometer.

På sikt vil den også komme med drift på fire hjul og en større batteripakke på 86 kWh, som skal gi rekkevidde på hele 700 kilometer. Dermed plasserer den seg på topp fem på listen over elbiler med best rekkevidde.

Her finner du alt du trenger å vite om nyheten:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.