Stortinget gir klar beskjed om kortbetaling på ladestasjoner

Det er bred politisk enighet i Stortinget om at alle ladestasjoner til elbiler må ha mulighet for kortbetaling, og det innen 2025. Elbilforeningen er fornøyd.

Stortinget vil at alle elbilladere innen 2025 skal ha på plass en kortbetalingsløsning. Elbilforeningen hilser vedtaket velkommen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Stortinget vil at alle elbilladere innen 2025 skal ha på plass en kortbetalingsløsning. Elbilforeningen hilser vedtaket velkommen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I innstillingen som torsdag ble avgitt i transport- og kommunikasjonskomiteen, går samtlige partier representert i komiteen inn for å få på plass kortbetaling på nye hurtigladere.

Et flertall bestående av SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre ønsker også at ladeselskapene må sørge for å ettermontere en kortbetalingsløsning på allerede eksisterende ladestasjoner innen utgangen av 2025.

– Elbil skal være for alle og det er oppløftende at Stortinget ønsker mer forbrukervennlig lading og er konkrete på når dette skal på plass, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Elbilforeningen.

– Det er fantastisk at samtlige partier er enige om at vi ikke kan fortsette med det lite forbrukervennlige betalingskaoset vi har i dag, sier Berge i en pressemelding.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.