Tinde Energi

Strømselskap legger ned: Skylder på utspekulert hjemmelading

Går til angrep på kunder med fastprisavtaler.

SKYLDER PÅ LADEKLUBBER: Folk med fastprisavtaler som lar andre lade hos seg når strømprisene er høyest, skal ifølge Tinde være en av årsakene til at de nå legger ned driften. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SKYLDER PÅ LADEKLUBBER: Folk med fastprisavtaler som lar andre lade hos seg når strømprisene er høyest, skal ifølge Tinde være en av årsakene til at de nå legger ned driften. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Etter flere negative opplevelser, rettssaker og foretaksstraff fra Forbrukertilsynet, legger strømselskapet Tinde Energi ned driften.

Det bekrefter administrerende direktør Raymond Henriksen overfor TV 2.

– Vi har dessverre opplevd at både privatkunder og bedriftskunder har utnyttet strømstøtteordningen og økt strømforbruket sitt dramatisk samtidig som de har en fastprisavtale, sier han.

Skylder på «ladeklubber»

Blant annet skylder han på at kunder har opprettet «ladeklubber», altså at man åpner for at andre kan lade elbilene sine på private ladebokser.

- Vi har flere eksempler på at det er opprettet ladeklubb, folk har satt opp store dataservere opp mot Bitcoin og enkelte har til og med satt panelovner ute på terrassen for å bruke mer strøm og dermed tjene på strømstøtte-ordningen, sier Henriksen til TV 2.

Artikkelen fortsetter

Hva gjør du dersom din bZ4X går tom for strøm? Ringer en venn med Kia! Vis mer

Slutt 4. januar

At selskapet i tillegg ikke får kreve forhåndsbetalt strøm gjør at det ifølge Henriksen er umulig å drive videre.

Tinde Energi vil avvikle kundeforholdene fortløpende, og senest 4. januar er det slutt på leveransene fra selskapet.

I slutten av november fattet Forbrukertilsynet vedtak om overtredelsesgebyr mot Tinde Energi på 3 millioner kroner, og et gebyr mot daglig leder på 400.000 kroner etter brudd på markedsføringsloven.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.