Emily GT:

«Super-SAAB-en» skal lages i Sverige

Investor er på plass – nå skal bilen produseres i Trollhättan.

Her kan du stifte nærmere bekjentskap med elbilen som skulle ta opp arven etter Saab. Video: NEVS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Vi skal ikke lenger tilbake enn til mai for å finne artikkelen om at NEVS, som kjøpte opp konkursboet etter Saab, var på jakt etter en kjøper som ville ta over prosjektet med å ferdigstille elbilen Emily GT, et prosjekt som var jobbet med siden 2019 og som ifølge NEVS var rundt halvannet år unna å være produksjonsklart.

Nå hevder svenske Auto motor & sport å ha en sikker kilde på at Nevs har lykkes i å finne en kjøper, som skal ha signert en intensjonsavtale om å kjøpe både Emiliy og Pons-prosjektet.

– Kroppen min skjelver når jeg skriver disse bokstavene, og det er nok ingenting i forhold til hva alle som har kjempet føler, skriver sjefredaktør Alrik Söderlind i lederen.

Hvem kjøperen er er enn så lenge hemmelig, men når avtalen er ferdigstilt og juridisk bindende, får vi sannsynligvis vite mye mer. Det skal skje allerede i august.

Begge prosjektene skal leve videre i Trollhättan, altså der Saab i alle år ble laget. Om bilen vil bli lansert under Saab-merkenavnet er imidlertid høyst usikkert.

Dersom bilen ender opp med å bli som prototypene kan dette bli veldig interessant, med rekkevidde på 100 mil og 0–100-sprint på bare 3,2 sekunder.

- Bilen er for fin, for god og for moderne til at det ikke blir noe av. Interesserte er velkomne, sa konsernsjef Nina Selander i Nevs tidligere i år.

Les mer om Emily GT-prosjektet her:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.